Спецификациите и дизайна Project Glass не са оконачтелни, твърдят от Google

Интернет гигантът все още разработва своите електронни очила, което значи, че финалният дизайн и функционалността на Project Glass могат да бъдат доста по-различни от това, което знаем до днес. Окончателният вариант обаче трябва да е готов до края на тази година, а пазарният дебют се очаква през 2014.

През изтеклата година Google разкри доста подробности около своя амбициозен и нестандартен Project Glass, след проведената в средата на 2012 фирмена конференция Google I/O дори остана впечатлението, че "интелигентните" очила са на практика готови за пазара. Това обаче май не е съвсем така, ако се съди от скорошно интервю на сътрудника на Google Барбак Парвиз (Barbak Parviz) за IEEE Spectrum, цитирано от изданието Electronista.

Оказва се, че Интернет гигантът все още разработва своето прословуто нововъведение, което значи, че финалният дизайн и функционалността на Project Glass могат да бъдат доста по-различни от това, което знаем до днес. По думите на Парвиз например, компанията работи над функция за бърза връзка между потребителите на очилата, реализирана с помощта на изображения и видео. Според специалиста, който е доста уклончив в отговорите си на журналистическите въпроси, в Google постоянно проверяват нови идеи и провеждат експерименти за това как оригиналната платформа може да се използва в ежедневието или на работното място. Пак по неговите думи, добавената реалност далеч не е най-важната част на текущите изследвания. Освен това в Google немалко разчитали и на независимите разработчици за това да измислят нови начини за приложение на Project Glass.


Спецификациите и дизайна Project Glass не са оконачтелни, твърдят от Google

© PCWorld България, pcworld

А като стана въпрос за разработчиците, Парвиз обещава, че тези, които в средата на миналата година са инвестирали в проекта по $1500 правейки предварителна поръчка за джаджата, още до края на 2013 г. ще получат DevKit комплект, съдържащ финалната версия на електронните очила. Пазарният дебют на Project Glass по план трябва да се състои през 2014. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.