4K резолюцията влиза и в нов 60-инчов телевизор на Sharp

Моделът, който ще смайва с внушителен диагонал и ултра детайлна картина ще излезе на пазара под името Sharp ICC PURIOS.

Компанията Sharp изглежда сериозно се е заела да интегрира т.нар. 4К резолюция (3840x2160 точки) с официално наименование Ultra High-Definition в своите продукти. След като наскоро стана ясно, че производителят вече има професионален монитор с въпросната резолюция, сега от Sharp обявяват и готовност да предложат 60-инчов UHD телевизор.

Всъщност, ако трябва да бъдем точни, Sharp показа такъв телевизор още в началото на годината. Тогава обаче устройството беше само прототип, докато сега от компанията съобщават за готов за комерсиална употреба продукт, който ще се предлага (поне в Япония) под под наименованието Sharp ICC PURIOS (моделLC-60HQ10).

Освен с впечатляващите диагонал и резолюция, новият телевизор се отличава с високо качество на картината и точно цветопредаване, твърдят от Sharp. Отбелязва се наличието на THX и DLNA.сертификати, като има и възможности за свързване към локална мрежа плюс такива за запис на ТВ предавания директно на свързан чрез USB порт външен диск.

Според наличната информация, цялото това удоволствие струва около $31,4 хиляди. Очаква се продажбите на телевизора Sharp ICC PURIOS да започнат от 20 февруари – първо в Япония, а после може би и на други пазари. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.