Cooler Master се връща на пазара на водни охлаждания с достъпен ценово модел

Завръщането е отбелязано с новия, базиран на течност All-In-One охладител Cooler Master Seidon 120M, чиято достъпна цена го ориентира главно към пестеливите геймъри и РС ентусиасти.

За РС ентусиасти, геймъри и овърклокъри охлаждането на горещите процесори е на дневен ред и в най-студените зими, а най-ефективния и тих начин за това обикновено се свежда до добрия охладител, базиран на течност. Хубавото е, че дори при ограничен бюджет не е задължително да прибягваме до "Направи си сам" проекти за водно охлаждане, тъй като на пазара вече има нелоши и достъпни ценово готови решения. А от средата на декември предлагания на Европейския пазар асортимент от такива решения ще се увеличи с още един интересен продукт в лицето на модела Cooler Master Seidon 120M.

Въпросният продукт отбелязва завръщането на производителя Cooler Master в света на водните охлаждания, чиято Aquagate Series продукти беше популярна през далечната вече 2004 г. От тогава досега компанията е поработила доста по подобряването на този тип продукти, а резултатът идва в лицето на Seidon 120M – продукт, позициониран от компанията като "All-in-One" решение за течно охлаждане, предназначено за народа.


Cooler Master се връща на пазара на водни охлаждания с достъпен ценово модел

© PCWorld България, pcworld

Всъщност според официалната информация, новият охладител е разработен от нулата с идеята да се превърне в компактно и достъпно за всички решение. Важен акцент обаче е била и ефективността, която според Cooler Master не отстъпва на по-скъпи модели. Това съчетание е станало възможно благодарение на специфичния "комбо дизайн", който дава заредена в системата охлаждащата течност и воден блок с вградена помпа, които пестят място и се побират във всякакви кутии. Охладителят контактува с процесора посредством голяма медна основа, разсейваща топлината посредством алуминиев радиатор, обдухван със 120-милиметров вентилатор. Последният е с PWM контролер, така че скоростта му на въртене може да се управлява динамично в диапазона 600-2400 об/мин., при звуково фон в границите на 19-40 децибела.


Cooler Master се връща на пазара на водни охлаждания с достъпен ценово модел

© PCWorld България, pcworld

От Cooler Master подчертават като предимство дългите свързващи тръби между топлообменника и водния блок, но основно достойнство на Seidon 120M е и фактът, че системата изисква минимална поддръжка. Според производителя, помпата и радиатора са предварително тествани за максимално налягане, системата е напълнена оптимално и запечатана така, че да може да работи с години, без да се пипа. Фактът, че Cooler Master Seidon 120M може да се използва с цоклите на всички съвременни процесори (в това число Intel LGA 2011/1366/1156/1155/775 и AMD Socket FM1/AM3+/AM3/AM2) също е плюс, а ориентировъчната крайна цена от 55 евро вероятно действително ще направи тази система за течно CPU охлаждане популярна сред много РС потребители. Кога точно ще я видим у нас вероятно знаят специалистите на дистрибутора Мост Компютърс. 


Cooler Master се връща на пазара на водни охлаждания с достъпен ценово модел

© PCWorld България, pcworld

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.