Google готви Chromebook със сензорен екран

Според непотвърдена информация от азиатски източници, новият лаптоп с Chrome OS ще има дисплей с диагонал 12,85 инча и ще се появи на пазара през първото тримесечие на следващата година.

Въпреки сравнително редовните обновления на ноутбук фамилията, базирана на операционната платформа Chrome OS, включително с неотдавнашния анонс на първия евтин Chromebook с ARM процесор, Google като че ли все още не успява да отбележи значими постижения на лаптоп пазара. Независимо от това Интернет гигантът явно няма намерение да се отказва от усъвършенстването на своите предложения в този сегмент. Според онлайн ресурса TheNextWeb например, компанията се готви да пусне скоро поредния Chromebook – вече обзаведен със сензорен екран.

Анонимните азиатски източници, цитирани от изданието, съобщават също че екранът ще е с диагонал 12,85 инча, а панелите за него ще се произвеждат от компанията Wintek. Според тяхната информация, с асемблирането на устройствата ще се занимава OEM-производителят Compal Electronics, а първите доставки на новите Google лаптопи трябва започнат още този месец, за да се готови за пазарния дебют на сензорния Chromebook през първото тримесечие на 2013 г. Това е интересно, тъй като по-рано Google разчиташе за производството на Chromebook машините на компаниите Samsung и Acer. Разбира се, ставаше въпрос главно за устройства от базов клас, в които нямаше сензорни дисплеи.

За съжаление, за момента това е и всичко което се знае за новия Chromebook, чиито технически характеристики и цена остават неизвестни. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.