AMD сваля драстично цените на A-Series APU и Athlon II процесорите си

AMD, обяви големи ценови отстъпки за общо 18 свои настолни и ускорени процесори, като при някои от моделите намаленията надхвърлят 30%.

Дали заради наближаващия сезон на коледните пазарувания или заради натиска от конкуренцията (или и заради двете), компанията AMD е решила да намали цените на цели 18 от своите настолни и ускорени процесори.

В настолния сегмент намаления са обявени за Athlon II линията и обхващат чипове с по две, три и четири ядра. Най-голяма е направената отстъпка – в размер на 31,6% - при модела Athlon II X4 640, чиято цена пада от $98 / 98 евро на $67 / 67 евро. Почти толкова голямо (30,4%) е намалението при CPU модела Athlon II X2 265, който е поевтинял от $69 / 69 евро на $48 / 48 евро. Намаления между 14,7% и 25% има при още десет процесора от тази серия, а сравнение между старите и новите цени можете да видите в таблицата по-долу. Дали орязването на цените е голямо или малко всеки може да прецени сам, но е сигурно, че дава още една причина за потребителите да обмислят покупка на Рс, базирано на дъно с AM3 цокъл.


AMD сваля драстично цените на A-Series APU и Athlon II процесорите си

© PCWorld България, pcworld

От сравнителната таблица се вижда, че в сравнение с Athlon II чиповете, намаленията при ускорените процесори (APU) от A-Series фамилията не са толкова драстични, може би с едно малко изключение – моделът A4-3300, (2.5GHz, 65W, 1MB total dedicated L2 cache, Socket FM1), чиято цена е паднала от $46 / 46 евро на $36 / 36 евро – намаление от 21,7%.

Ако пък някой от вас се чуди защо в ценовата листа на AMD вече не присъстват процесорите Athlon II X3 445 и X4 638, причината е в това, че въпросните чипове са спрени от производство. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.