Lenovo отбеляза 20 годишнината на марката ThinkPad с три нови мобилни компютъра

По случай 20-годишния юбилей на ThinkPad производителят пуска у нас таблета Lenovo ThinkPad Tablet 2 и ултрабуците ThinkPad X1 Carbon и ThinkPad T430u.

Оригиналният ултрабук компютър Lenovo ThinkPad X1 Carbon, таблетът ThinkPad Tablet 2 и ултрабук модела ThinkPad T430u бяха представени вчера у нас в чест на 20-годишнината на марката ThinkPad в рамките на специално събитие в Lenovo Exclusive Store.

Безспорно най-интересен от това ново продуктово трио е изработеният от карбонови нишки, Lenovo ThinkPad X1 Carbon, който според производителя е най-лекият 14-инчов ултрабук в света. При тегло от едва 1,36 кг, моделът осигурява и висококачествен 14-инчов дисплей в корпус с размерите на 13-инчов лаптоп, който, разбира се, се отличава и с допълнително заздравен корпус за работа във всякакви условия.

Според Lenovo България, ThinkPad X1 Carbon, осигурява 8-часова самостоятелна работа на батерията и "най-доброто на пазара време за зареждане с технологията Lenovo RapidCharge" (за 35 минути се зареждат 80% от батерията). Клавиатурата на този ултрабук с подсветка, а характерен за модела е и уголеменият мултитъч тъчпад със специално стъклено покритие. Безжичните комуникации на X1 Carbon са подсилени с 3G връзка, а освен това потребителите имат възможност да ползват HD камера с възможности за лицево разпознаване, стерео микрофони с технология за изолиране на страничния шум и Dolby аудио-система за качествен звук.


Lenovo отбеляза 20 годишнината на марката ThinkPad с три нови мобилни компютъра

© PCWorld България, pcworld

С вградената Intel vPro технология, X1 Carbon е един от ултрабук моделите, които осигуряват на корпоративните клиенти възможности за по-добро управление и повече сигурност. Освен това потребителите могат да използват докинг станцията Lenovo USB 3.0 Dock, за да организират по-добре работното си пространство. В допълнение, Lenovo предлага набор от пакети за сервиз и поддръжка, като удължаване периода на гаранцията и защита от инцидентни повреди, разказаха още от българското подразделение на производителя.

Като нелош избор за нуждите на малкия бизнес звучи и ултрабук моделът Lenovo ThinkPad T430u, който според компанията осигурява на професионалистите същия тънък и лек дизайн на ултрабук компютрите, конструирани за частни лица, без да лишава бизнес клиентите от висока производителност, при това на достъпна стартова цена (около $800). Компанията предлага възможност за комбинация от NVIDIA GeForce видео карта и 1 терабайт дисково пространство, която осигурява както сериозна графична производителност, така и огромен капацитет за съхранение – нещ, което определено е рядкост при ултрабук компютрите.


Lenovo отбеляза 20 годишнината на марката ThinkPad с три нови мобилни компютъра

© PCWorld България, pcworld

Според официалната информация, моделът осигурява и над 7-часовата автономна работа, а тъй като малкият бизнес рядко разполага с цял IT отдел, T430u идва с предварително инсталирани приложения като Lenovo Solution Center и Lenovo Solutions for Small Business, базиран върху Intel Small Business Advantage – пакет от хардуерни възможности за подобряване на продуктивността и увеличаване на сигурността. Диагностичният център пък помага на потребителите сами, бързо и лесно да се справят с бекъп и възстановяване на информация, пароли, интернет свързване и анти-вирусен софтуер, отбелязват още от Lenovo.

Заедно с двата нови ултрабука у нас излиза и второто издание на Lenovo ThinkPad Tablet. То е и първият таблет на Lenovo, специално разработен за работа с Windows 8, а сред важните акценти за устройството фигурират неща като специален стилус за точно въвеждане, 3G безжична връзка; функции за сигурност, като четец за пръстов отпечатък, функционалности за подпомагане на управлението на IT ресурсите в корпоративни мрежи, както и поддръжка и сервиз на корпоративно ниво.

Базираният на новия Intel Atom процесор и Windows 8 Pro таблет е с тънък и лек дизайн – само 9.8 мм дебелина и тегло от 600 грама. Моделът е снабден с 10,1-инчов сензорен дисплей, но предлага различни възможности за въвеждане на информация – включително чрез специален стилус, който е удобен за записки, подписи и попълване на формуляри. Опционалните ThinkPad Tablet 2 клавиатура и докинг станция към устройството улесняват писането на текстове, а връзката с други устройства се осигурява от широк набор от портове, включително стандартен USB.


Lenovo отбеляза 20 годишнината на марката ThinkPad с три нови мобилни компютъра

© PCWorld България, pcworld

Благодарение на възможностите за комуникация и забавление, осигурявани чрез 3G модула, HD дисплей, предна и задна камера за видеоразговори и снимки, стерео микрофони с технология за изолиране на страничния шум и HDMI порт, таблетът отговаря еднакво добре на лайфстайл и бизнес нуждите на потребителите, смятат от Lenovo. Сигурността в този модел е на високо ниво: Четецът за пръстови отпечатъци съхранява биометричните пароли, а криптираната вътрешна и външна памет отговаря на най-високите нива на изискванията за сигурност докато с Windows 8 Pro и модерната Intel платформа мениджърите могат да осигуряват на своите колеги VPN достъп, да ползват наличните опции за управление от Windows и да управляват различни приложения. В допълнение, Lenovo Services предлага пълен набор от пакети като допълнителна гаранция на батерията, защита от инцидентни повреди и други.

Според Lenovo България, ултрабук моделите T430u и ThinkPad X1 Carbon вече са налични в страната. Цените на моделите започват съответно от 1999 лв. и 3059 лв. с ДДС. ThinkPad Tablet 2 се очаква у нас в началото на декември на цена от 1669 лв. с ДДС. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.