ADATA се похвали с най-тънкия външен хард диск c USB 3.0

Претендентът за титлата при ултрапортативните външни HDD устройства за съхранение е новият модел ADATA DashDrive Elite HE720, който обаче има и други достойнства освен тънкия и здрав корпус.

Въпреки падащите цени на SSD устройствата, външните портативни хард дискове, базирани на традиционния магнитен запис, продължават да са популярна опция за пренос на големи количества информация. За това без съмнение помагат и интересните нови модели, каквито пускат производителите от бранша. Добър пример в това отношение е новият портативен външен хард диск DashDrive Elite HE720 на компанията ADATA, която твърди за въпросния модел, че е най-тънкия в света с USB 3.0.

Основание за подобно твърдение е дебелината от само 8,9 мм, но всъщност това не е единственото достойнство на новото HDD устройство. Освен че е тънък, корпусът е и здрав, тъй като е направен от неръждаема стомана, а освен това е покрит и със специален защитен слой, който го предпазва от надраскване. Вътре в корпуса пък се разполага 2,5-инчов хард диск с капaцитет 500 GB, сигнализиращ за състоянието си посредством ярко син светодиод. За включване към компютри и лаптопи, както споменахме, се използва високоскоростен USB 3.0 интерфейс, който, свързан към съответния порт от отсрещната страна, осигурява 3 пъти по-висока скорост на пренос на данните в сравнение с USB 2.0. Разбира се, съвместимостта с по-старата версия на шината също е гарантирана.

ADATA DashDrive Elite HE720 portable HDD

Ултратънкият външен хард диск ADATA DashDrive Elite HE720 осигурява и възможност за правене на бързи резервни копия или синхронизиране на данни само с един бутон (т.нар. one-touch backup функционалност). Собствениците на този нов модел могат също така да си инсталират безплатно 60-дневна пробна версия на защитния пакет Norton Internet Security 2012.

Външният диск DashDrive Elite HE720 се предлага с 3-годишна гаранция от производителя, който обаче на този етап не съобщава ценова информация и подробности относно датата за пазарен дебют на устройството. Затова повече подробности по тези въпроси е най-добре да се търсят при дистрибуторите на марката за нашата страна – Мост и Ресет Компютърс. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.