Очертава се поредно поевтиняване на видеокартите?

Очакваната скорошна поява на видеокартите от среден клас GeForce GTX 660 и GTX 650 вероятно ще свали $10-$20 от цената не само на редица модели в серията AMD Radeon HD 7000, но и на някои от Kepler-базираните карти на NVIDIA.

Съвсем скоро фамилията настолни видеокарти GeForce 600 на NVIDIA ще придобие завършен вид. В рамките на часове би трябвало да бъде обявен официалният пазарен дебют и на адаптерите GeForce GTX 660/GTX 650 заедно с тяхната очаквана цена. По такъв начин VGA продуктите от GeForce 600 ще бъдат пълноценно позиционирани срещу конкурентните ускорители от поколение Radeon HD 7000, а поувяхващият пазар на настолни Рс-та и компоненти за тях ще определи "кой кого".

В подготовка за въпросните събития и в следствие на някои направени анонси компанията AMD вече обяви известни ценови намаления на видеокартите си от серия Radeon HD 7800. Но според последната информация от специализирания онлайн ресурс VideoCardz, скоро (може би през следващата седмица) ще има още такива. При това намаленията ще засегнат не само продуктите от среден и базов клас, но също и високия сегмент, като очакванията са цените да паднат с по около $10-$20.


Очертава се поредно поевтиняване на видеокартите?

© PCWorld България, pcworld

Приведената от колегите таблица не оставя много място за коментари, но все пак прави впечатление, че намаления се очакват и при някои от Kepler-базираните видеокарти на NVIDIA – например при все още пресните GeForce GTX 660 Ti и моделите от по-старшия клас GeForce GTX 680/670. Известно поевтиняване се очертава и за GeForce GT 640, а очакваната цена на GeForce GTX 650 ($140) си е направо неочаквана.

Разбира се, едва ли има нужда да напомняме, че споменататите очаквания за ценови намаления се отнасят главно за пазарите в САЩ и Западна Европа. Дали ефектът от тях ще се усети и у нас тепърва предстои да разберем. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.