Хард дисковете на Western Digital вече са с нови названия

HDD сериите Caviar Green, Caviar Blue и Caviar Black на компанията се прекръстват на WD Green, WD Blue и WD Black, подобно на червената "сървърна" серия, която си остава WD Red. Промяната не се отразява на цените на хард дисковете.

Хард дисковете с 3,5- и 2,5-инчов формат на компанията Western Digital вече няма да се делят на фамилии Caviar Green, Caviar Blue и Caviar Black, тъй като названията на въпросните серии са променени (незначително, но все пак забележимо). Производителят не се е увличал в твърде много оригиналност, като вместо "Caviar" в наименованието на продуктите е сложила своите инициали. Така "синята" HDD серия на марката става WD Blue, "черната" - WD Black, а "зелената" - WD Green. Серията дискове за сървъри и мрежови хранилища, която се отличава с ярко-червената цветова схема на етикетите, се нарича WD Red още от дебюта си.

Всъщност промените в продуктовите наименования са наложени именно заради последната серия, която е сравнително нова в портфолиото на Western Digital, чиято идея е била да опрости диференциацията на този отделен HDD клас  в очите на потребителя. Т.е. с новите имена компанията смята, че "сините" хард дискове на марката ще се асоциират с универсални продукти, подходящи за всякакви ежедневни задачи, "зелените" ще се свързват с еко-функции и понижена енергоконсумация, макар и с малко по-ниска производителност, а "черните" ще се възприемат като най-бързата потребителска фамилия, предназначена за геймърски машини и тежки мултимедийни приложения. Сравнително новите "червени" дискове пък са предназначени за постоянна работа с неголеми файлове и взъзможност за изпълнение на множество заявки едновременно, каквато по правило е задачата в сървъри и мрежови системи за съхранение (NAS).

Според наличната информация, компанията Western Digital вече е започнала да предлага на пазарите по целия свят хард дискове с новите наименования. Промяната в имената на фирмените HDD продукти обаче не се отразява на цените им. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.