И Sony отваря прозорец към света на Ultra Definition телевизорите

До края на годината японската компания обещава да пусне на пазара нов 84-инчов BRAVIA 4K телевизор с резолюция 3840х2160 точки и най модерните фирмени технологии.

По всичко изглежда, че ерата на телевизорите с ултрависока резолюция (UD – Ultra Definition) съвсем не е далеч. След като наскоро такива ни обещаха от LG, същото направиха и от Sony по време на тазгодишното изложение за потребителска електроника IFA 2012, където японската компания допълни своята ТВ фамилия BRAVIA с нов модел, обозначен като KD-84X9005.

 

Новият телевизор на Sony се отличава с 84-инчов диагонал и споменатата по-горе UD или 4К резолюция (3840х2160 точки), която е четворно по-голяма от тази на стандартните Full HD екрани. Разбира се, работата с такава висока резолюция изисква и по-специален хардуер, така че Sony BRAVIA KD-84X9005 е оборудван и с мощен процесор за анализ на изображението и автоматична оптимизация на съдържанието, наречен 4K X-Reality PRO. Естествено, налице е и модерната възможност за възпроизвеждане на стереоскопични (3D) изображения. От Sony специално подчертават и наличието на качествена система за озвучаване, използваща 10 вградени говорителя със субуфери и технология S-Force Front Surround 3D, които заедно създават виртуално 5.1-канално кръгово озвучаване с мощност 50 W.


И Sony отваря прозорец към света на Ultra Definition телевизорите

© PCWorld България, pcworld

Телевизорът Sony BRAVIA KD-84X9005 идва и с много допълнителни възможности и приспособления, в това число вграден Wi-Fi модул, посредством който потребителите могат да получат достъп до фирмената развлекателна мрежа Sony Entertainment Network и до предлаганото от нея мултимедийни и музикално съдържание. Вграденият уеб браузър пък позволява използването на куп допълнителни приложения и до популярни уеб ресурси и услуги като Twitter, Facebook, YouTube, Skype и пр. В новия 84-инчов телевизор на понците е реализирана и технологията SimulView, която позволява на двама играчи например да гледат отделни изображения без екранът да се разделя на две (с помощта на 3D очилата).

Според официалната информация от Sony България, продажбите на новия 84-инчов телевизор Sony BRAVIA KD-84X9005 ще започнат към края на годината. По всяка вероятност дотогава ще видим на пазара и другите новости, които Sony показа по време на IFA 2012 - гама от смартфони Xperia, нов таблет с марката Xperia, компютри VAIO, Wi-Fi фотоапарати, аудио устройства с NFC функционалност и др. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.