Поредно потвърждение, че новият iPhone ще дебютира през септември, а iPad Mini — през октомври

Според последната информация датата на дебютното мероприятие на новия iPhone смартфон ще се състои на 12 септември, но тази за 8-инчовия таблет iPad Mini, който се очаква през октомври, все още остава в неизвестност.

В края на юли, се появи претендираща за достоверност информация, според която смартфонът iPhone 5 ще е официално достъпен на пазара от 21-ви септември, а умаленият фирмен таблет iPad mini на Apple ще се появи в края на октомври или началото на ноември. Тези дни тази информация получи още едно потвърждение и от друг авторитетен онлайн ресурс – AllThingsD.

Според последната информационна утечка, представянията на двата нови продукта на Apple ще бъдат направени независимо едно от друго и в рамките на две отделни мероприятия. Потвърждава се отново и предположението, че първоначално – още през септември – "ябълките" ще анонсират смартфона си от следващо поколение. Засега все още няма официално съобщение за датата на дебютното мероприятие, но според AllThingsD, то ще се състои на 12 септември. На този етап не се съобщава нищо нито за официалното цифрово обозначение на новия iPhone нито за неговите технически характеристики и цени.

По-късно, през октомври, ще бъде организирано още едно мероприятие, в рамките на което ще бъде представен и новият фирмен таблет iPad mini, който е с по-компактни размери в сравнение с достъпните на пазара модели на New iPad и с диагонал на екрана от 8 инча. Това обаче е всичко известно за характеристиките и на това устройство, цените и точната дата на планирания пазарен дебют.

От Apple засега отказват коментар по повод последната информация относно плановете на компанията за новите продуктови анонси. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.