ASUS е готова с цяла серия Windows 8-съвместими дъна за AMD процесори

Освен с Windows 8 сертификация, новите дънни платки на ASUS ще привличат и с “ексклузивни” фирмени решения като Fast Boot и Remote GO.

Малко след като ASRock се похвали с първото сертифицирано за Windows 8 дъно за AMD процесори, същите претенции предяви и компанията ASUS, която обаче е готова да предложи не една, а цели няколко такива Windows 8-съвместими дънни платки, минали съответните тестове.

Новите AMD-базирани и Windows 8 сертифицирани motherboard продукти на ASUS обновяват няколко от фирмените серии, в това число F1 (с модели F1A75-M PRO R2.0, F1A55 R2.0), M5A (M5A99FX PRO R2.0, M5A99X EVO R2.0, M5A97 EVO R2.0, M5A97 R2.0, M5A97 LE R2.0), ROG (Crosshair V Formula-Z) и TUF (SABERTOOTH 990FX R2.0). Според официалната информация от компанията, всички изброени модели ще привличат потребителите с няколко "ексклузивни" фирмени решения като например Fast Boot (зареждащо ОС само за 2 секунди) и Remote GO! За дистанционно управление на компютъра чрез смартфон или таблет. Въпросните нови дънни платки също така имат цифрово управление на захранването и (в някои от моделите) хардуерен DirectKey бутон за бърз достъп до BIOS-a.

От компанията не уточняват спецификациите на всички нови дъна, като дават малко повече подробности за характеристиките само на някои от новите модели, и по-точно за ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0 и M5A99FX PRO R2.0.


ASUS е готова с цяла серия Windows 8-съвместими дъна за AMD процесори

© PCWorld България, pcworld

Моделът SABERTOOTH 990FX R2.0 е изпълнен в ATX формат и е базирана на съвременния чипсет D 990FX. Това дъно е оборудвано с четири слота за DDR3 памет с общ обем до 32 GB, четири PCI-E 2.0 x16 слота, осем SATA и два eSATA порта, плюс четири USB 3.0 и осем USB 2.0 конектора. Има също по един PCI, PCI-E 2.0 x1 и PS/2 интерфейс.

Почти идентична е и окомплектовката на дънната платка ASUS M5A99FX PRO R2.0, която в повечето отношения е образ и подобие на SABERTOOTH 990FX R2.0 с някои дребни изключения, като например наличието на два PS/2 порта, но седем SATA и един eSATA, както и само два USB 3.0 порта.


ASUS е готова с цяла серия Windows 8-съвместими дъна за AMD процесори

© PCWorld България, pcworld

От ASUS не бързат да уточняват датата за пазарен дебют и цените на своите нови Windows 8 -съвместими дъна за AMD процесори, както и на значително по-големия брой такива за Intel CPU чипове. И двете подробности обаче сигурно ще станат известни с наближаването на 26 октомври, когато ще се състои официалния дебют на новата операционна система на Microsoft. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.