Появи се първото Windows 8-сертифицирано дъно за AMD процесори

Според ASRock за тази титла претендира новата фирмена дънна платка A55M-DGS, която обаче освен с успешното преминаване на сертификационния процес за Windows 8 може да се похвали и с други модерни екстри.

От прес-службата на компанията ASRock съобщават за пускането на нова дънна платка, носеща обозначението A55M-DGS, която според информацията е първото дъно за AMD процесори, успешно преминало през процеса за сертификация, удостоверяващ, че продуктът отговаря на всички изисквания на очакваната на 26 октомври нова операционна система Windows 8.

Сертификацията за новата ОС платформа на Microsoft безспорно звучи добре, но ако съдим от вече публикуваните на фирмения сайт спецификации на дъното ASRock A55M-DGS, тя съвсем не е единствената интересна характеристика на продукта.

Въпросната дънна платка е изпълнена в компактния Micro-ATX формат и с качествени компоненти, включително кондензатори с твърд електролит. Както подсказва наименованието, дъното е базирано на системната логика AMD A55 (Hudson-D2 FCH) и предназначено за използване с ускорените процесори на AMD с вградена графика, които се използват заедно със Socket FM1. Важна характеристика е и реализираната в продукта фирмена концепция ASRock XFast 555, обединяваща решенията XFast RAM, XFast LAN и XFast USB, призвани да ускоряват работата на съответните компоненти. Ето и кратко резюме на по-важните останали характеристики на дъното ASRock A55M-DGS.

- Два 240-контактни DIMM-слота за инсталиране на до 16 GB DDR3 памет, работеща в двуканален режим и с честоти до 2400+(OC)/1866/1600/1333/1066/800 MHz;

- Един PCI Express 2.0 x16 слот с поддръжка на AMD Radeon Dual Graphics технологията и един PCI;

- Четири SATA II порта;

- Аудиокодек Realtek ALC662 с поддръжка на технологията THX TruStudio и 5.1-канално озвучване с HD Audio качество;

- Гигабитов Ethernet-контролер Realtek RTL8111E;

- Разположени на задния панел два PS/2 порта, четири USB 2.0, DVI и D-Sub изводи, RJ-45 конектор и три стандартни аудио жака.


Появи се първото Windows 8-сертифицирано дъно за AMD процесори

© PCWorld България, pcworld

От ASRock нямат навика да съобщават предварително цени и срокове за пазарни дебюти на новоанонсираните си продукти, но с повече информация по тези въпроси би трябвало да разполагат дистрибуторите на марката у нас – Мост и Вали Компютърс. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.