През август идва Kepler представителят от среден клас NVIDIA GeForce GTX 660 Ti

Новата видеокарта, която ще се предлага на ориентировъчна цена от около $300 (в САЩ), вероятно ще е последната с 28-нанометровия Kepler-базиран графичен процесор GK104.

Обновленията в Kepler-базираната фамилия графични карти на NVIDIA продължават ритмично, а според най-пресните сведения от Мрежата такива ще има и в разгара на лятото. И по-точно в края на август се очаква видеокартата GeForce GTX 660 Ti, която ще се състезава в средната ценова категория.

Според информацията от онлайн изданието WCCFtech.com, което се позовава на достоверни източници, новата NVIDIA GeForce GTX 660 Ti вероятно ще е последната видеокарта, базирана на графичния процесор GK104, изготвен на основата на 28-нанометровата GPU архитектура Kepler – същият като на представения през май VGA модел GeForce GTX 670 (на блок диаграмата по-долу).


През август идва Kepler представителят от среден клас NVIDIA GeForce GTX 660 Ti

© PCWorld България, pcworld

Въпросният процесор осигурява 1344 CUDA ядра, а новият графичен ускорител ще бъде оборудван още с 1536 MB GDDR5 памет със 192-битов интерфейс. Според източника, GPU чипът ще работи на по-ниски честоти в сравнение с GeForce GTX 670, което ще се материализира като 8-10% по-ниска производителност. От друга страна, наличната информация твърди, че новият NVIDIA GeForce GTX 660 Ti модел ще е по-бърз не само от GeForce GTX 580, но и от представителите на конкурентната серия Radeon HD 7800 на AMD, базирани на архитектурата Graphics Core Next (GCN).

Пак според неофициалните сведения, видеокартата NVIDIA GeForce GTX 660 Ti ще се предлага на ориентировъчна крайна цена от около $300 – поне в САЩ. Очаква се също партньорите на "зелените" да зарадват потребителите и с разнообразни алтернативни варианти на GeForce GTX 660 Ti, включително такива с удвоен обем на видео паметта. Естествено, те сигурно ще са и по-скъпи. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.