Дискретни видеокарти на AMD дебютират в мини-неттопите на Shuttle

Третото поколение на неттоп беърбон серията Shuttle XS35 идва с дискретна видеокарта AMD Radeon HD 7410M.

Комбинацията от Intel Atom процесори и дискретни видеокарти на AMD е доста необичайна за компютрите от тип неттоп, но именно нея предлага в някои от новите си продукти известната със своите мини-компютри компания Shuttle. И по-точно, става въпрос за третото поколение на фирмената XS35 линия беърбон машини, които се отличават с изключително компактен корпус с дебелина 36 мм и обем само 1 литър, както и с абсолютно тих, изцяло безвентилаторен дизайн на охлаждането.

Подобно на първите мини-РС та от тази серия, които дебютираха още през 201 г., и новото трето поколение (носещо обозначението V3) се предлага в два варианта – с интегрирана и с дискретна графика. Това определя и основната разлика между моделите, която е в графичната производителност, въпреки, че и двата разполагат с HDMI и VGA. А изборът се свежда до разчитащия на интегрирана графика Intel GMA 3650 мини-компютър с обозначение Shuttle XS35V3 и по-производителния модел Shuttle XS35GTA V3, оборудван с дискретна видеокарта AMD Radeon HD 7410M.


Дискретни видеокарти на AMD дебютират в мини-неттопите на Shuttle

© PCWorld България, pcworld

Външно двете компактни barebone машини са идентични, а и отвътре останалата част от хардуера е сходна, като в основата е двуядрен процесор Intel Atom D2700, работещ на честота 2,13 GHz. Дъното разполага с два SO-DIMM слота, в които може да се сложи общо до 4 GB DDR3 RAM памет, а в кутията има място да за един 2,5-инчов SSD или HDD и едно нископрофилно оптично устройство, което при желание може да бъде заменено и с втори хард или твърдотелен диск. Осигурени са обичайните комуникационни възможности посредством Gigabit LAN адаптер и Wi-Fi (n) модул, а за включване на периферни устройства са предвидени общо пет USB 2.0 порта. Шаситата на новите мини-неттопи са замислени така, че да могат да се използват както върху бюро, така и закрепени към монитор или друга повърхност посредством системата за монтаж VESA PV01.


Дискретни видеокарти на AMD дебютират в мини-неттопите на Shuttle

© PCWorld България, pcworld

Според официалната информация от Shuttle новите мини-неттоп беърбони XS35V3 и XS35GTA V3 вече са на разположение в Европа, където препоръчителните им цени (без ДДС) са съответно 172 и 233 евро. По-точна информация за цените и наличности за продуктите на марката у нас може да се търси при дистрибуторите на Shuttle у нас – BIOS и RTS Computers. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.