AMD ще разшири Radeon HD 7900 линията с поне още три видеокарти

Според последните спекулации в Мрежата, всички те ще излязат поетапно на пазара преди края на септември.

От пазарния си дебют в началото на годината седмата серия дискретни водекарти, както и водещата линия Radeon HD 7900 придобиха доста завършен вид с множетсвото референтни и разнообразни OEM модели, но според най-пресните слухове, които усилено циркулират в Мрежата през последните дни, AMD готви за скорошен пазарен дебют поне още три нови VGA попълнения в Radeon HD 7900 семейството, базирано на първите 28-нанометрови графични процесори (на снимката). Това звучи логично, тъй като компанията има интерес да затвърди позициите си в този пазарен сегмент след появара на редица нови видеокарти от поколението Kepler на NVIDIA.

А източниците на тази информация твърдят, че скоро бял свят ще види дългоочакваният двучипов модел Radeon HD 7990 (слухове за който се появиха още в началото на април), който трябва да влезе в директна конкуренция с "двуглавата" GeForce GTX 690, като е възможно да бъде наречен и Radeon HD 7970 X2. За сблъсък с GeForce GTX 680 пък AMD е приготвила VGA модификацията Radeon HD 7970 GHz Edition, която е сповишена работна честота на GPU чипа, а третата очаквана новост е базирания на "орязан" чип Tahiti LE модел Radeon HD 7930, който ще запълни пространството между сегашните Radeon HD 7970 и Radeon HD 7950.

Публикуваната информация звучи достоверно и поради факта, че цитира доста точни срокове за излизането на новите AMD Radeon HD 7900 видеокарти. Според нея, анонсът на двуглавото чудовище на червения лагер ще се състои през август, Radeon HD 7970 GHz Edition трябва да излезе още преди края на текущия месец, а премиерата на Radeon HD 7930 ще е по някое време през третото тримесечие. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.