Евтиният таблет Google Nexus ще бъде обявен в края на юни

Това твърди анонимен източник от компанията ASUS, която партнира на Google в производството на NVIDIA Tegra 3-базирания таблет с марка Nexus.

От март насам словосъчетанието Google Nexus все по-често започва да циркулира из новинарските сайтове в Мрежата, което е косвен индикатор за наближаващ анонс на евтиния 7-инчов таблет, с чиято разработка и производство, според слуховете, се занимава компанията ASUS. А спекулациите около таблета Nexus продължават, въпреки, че досега от Google не се потвърждавали официално разработката на такъв проект.

Въпреки това, колегите от специализираното издание Android Authority твърдят, че са получили потвърждение за него, като са изтръгнали признания от представител на ASUS не само за съществуването на този таблет, но и за приблизителната дата за неговия анонс. За съжаление, въпросният сътрудник на ASUS е пожелал да остане анонимен, така че информацията и сега не може да бъде извадена от категорията на спекулациите.

Така или иначе, според последната информация на запознатия източник, почти сигурно е, че таблетът Google Nexus ще бъде обявен официално между 27 и 29 юни – по време на фирмената конференция за разработчици Google I/O 2012, която ще се проведе в Сан Франциско.


Евтиният таблет Google Nexus ще бъде обявен в края на юни

© PCWorld България, pcworld

Нови подробности около техническите характеристики на устройството няма, така че остава да припомним известното дотук. А то е, че таблетът Google Nexus ще бъде оборудван със 7-инчов екран с резолюция 768х1280 пиксела, 4-ядрен процесор NVIDIA Tegra 3, работещ на честота 1,3 GHz, 1GB оперативна памет и операционна система Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Очаква се цената на устройството да е в диапазона $149-$199. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.