LG обяви нови IPS монитори, подходящи и за домашна употреба

Прецизно цветопредаване, високо качество на изображенията и широк ъгъл на гледане, при който не се наблюдава промяна на цветовете, независимо от позицията на зрителите, са някои от основните характеристики, с които ще ни привличат мониторите от новата IPS4 серия на LG Electronics.

Доскоро т.нар. In-Plane Switching (IPS) технология за плоските панели на мониторите се смяташе за запазена територия на профресионалния клас устройства, но компанията LG Electronics явно твърдо са решили да я направят достъпна и за масовите потребители, които досега можеха да ползват най-вече конвенционалните Twisted Nematic (TN) матрици на екраните. За целта южнокорейският производител обяви цяла нова гама монитори, носещи обозначението IPS4 и предназначени както за бизнес приложения, така и за домашни потребители.

Новите дисплеи носят привлчкателни характеристики и за двете потребителски групи, тай като благодарение на IPS технологията не само възпроизвеждат цветовете с голяма точност, но и я запазват без промяна на нюансите при различни позиции на зрителя заради широкия си ъгъл на гледане от 178 градуса по двете оси. С други думи, IPS4 мониторите са подходящо решение както за почитателите на домашни мулктимедийни забавления, така и за любителите на фотографията или тези, които се занимават с обработка на видео съдържание, твърдят от LG.


LG обяви нови IPS монитори, подходящи и за домашна употреба

© PCWorld България, pcworld

Друго предимство на гамата IPS4 според компанията е наличният богат набор от лесни за управление функции. Сред тях фигурира интересната функция Dual Smart Solution, която позволява разделянето на екрана само с натискането на един бутон, като създава дори две ленти със задачи и два автоматично настроени уеб екрана. Функцията Dual Screen пък извършва необходимите автоматични настройки за оразмеряване на екрана, така че той да бъде разделен на няколко прозореца, в които се показват различни уеб страници.

От LG подчертават и подобрената енергийна ефективност на новите си монитори, както и тяхната ергономичност. IPS4 моделите се отличават с дизайн, който позволява доста ефективно подреждане на кабелите.

От началото на месец май гамата IPS4 на LG се предлага в Азия, а през следващите няколко седмици продуктите ще бъдат представени и в Европа и Северна Америка, информират още от компанията като засега не споменават подробности за цените и останалите технически характеристики на наличните модели. 

В заключение е редно все пак да припомним, че LG не е единствената компания, която работи по въпроса за по-широкото разпространение на IPS-базираните монитори – през март интересен нов модел с тази технология обяви и Philips.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.