Acer обяви нов 3D монитор с поддръжка на технологията NVIDIA 3D LightBoost

Благодарение на решението 3D LightBoost 27-инчовият монитор Acer HN274H В осигурява триизмерни изображения с двойно по-висока яркост в сравнение с обичайното.

От компанията Acer съобщават за появата на ново попълнение във фирменото портфолио от 3D монитори: 27-инчовия модел Acer HN274H В. Новият монитор е с Full HD резолюция (1920х1080 точки) и е снабден със светодиодно (LED) осветяване на матрицата с 2 ms време за реакция, което по принцип подобрява контраста и намалява енергоконсумацията. За преноса на 3D сигнала могат да се използват предвидените HDMI порт и двуканален DVI интерфейс.

Най-съществената особеност на новия монитор Acer HN274H В обаче е фактът, че той се доставя с два чифта активни очила, поддържащи технологията 3D LightBoost, която дебютира миналата есен заедно с второто поколение на системата NVIDIA 3D Vision. В случай, че сте забравили ще припомним, че 3D LightBoost технологията е призвана да елиминира един от недостатъците при възпроизвеждането на триизмерна картина – намаляването на яркостта в сравнение със стандартното 2D изображение. Технологията NVIDIA 3D LightBoost отстранява този негативен ефект като увеличава яркостта на светодиодната подсветка при преглед на 3D съдържание и като синхронизира активните очила с екрана по такъв начин, че да пропускат повече светлина. В случая инфрачервеният предавател за синхронизация с очилата е вграден в самия монитор.


Acer обяви нов 3D монитор с поддръжка на технологията NVIDIA 3D LightBoost

© PCWorld България, pcworld

От Acer засега не дават подробности за началото на продажбите и за цената на новия си 3D монитор HN274H B, но според различни онлайн източници моделът вече е на път към европейския пазар, където ще се предлага за около 489 евро. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.