Intel разшири ученическите си Classmate PC предложения с таблета Studybook

Предполага се, че готовите Intel Studybook таблети на OEM производителите ще струват най-много $200.

По всичко личи, че прословутата "тик-так" стратегия за развитие на Intel работи като часовник и за фирмената инициатива Classmate PC, която макар и не толкова често като масовите продукти, все пак е обект на редовни обновления. В последното компанията предложи конвертируем таблет-нетбук с e-reader функционалност, а сега Intel обновява концепцията и с нов ученически таблет, наречен Studybook.

Както и останалите устройства от т.нар. Learning Series фамилия, ученическият таблет е специално адаптиран за нуждите на учениците. От гледна точка на дизайна Studybook доста напомня класическия нетбук Classmate PC и за таблет е доволно голям, но също така е и заздравен, така че да издържа по-дълго и на забавленията в междучасията. Според официалната информация, ученическият таблет издържа спокойно на падания от височина 0,7 м. на твърда повърхност. Предвидена е и система за влагозащита, като има дори гумени капачки за всички конектори.


Intel разшири ученическите си Classmate PC предложения с таблета Studybook

© PCWorld България, pcworld

Тежащият 525 грама Studybook е оборудван със 7-инчов сензорен екран с резолюция 1024х600. За основа на устройството е използван неназован Atom процесор, а конфигурацията включва още 1 GB оперативна памет и от 4 до 32 GB флаш памет за съхранение с опция за използване на 128-гигабайтов SSD диск.

Сред интересните особености на новия ученически таблет е наличието на инструменти от специализираната в разработката на образователни продукти компания Kno и любипитния програмен набор LabCam. Въпросният дава възможност вградената на задния панел 2-мегапикселова камера на таблета да се превърне в микроскоп с добавянето на специална поставка и комплект лещи (които се продават отделно). За управ;ението на устройството може да се изпозлва операционна система Android или Windows 7.


Intel разшири ученическите си Classmate PC предложения с таблета Studybook

© PCWorld България, pcworld

От Intel засега не дават информация за цената на ученическия таблет Studybook и това е нормално, предвид факта, че става въпрос за референтен дизайн, който ще се предлага за изпълнение и надграждане на ОЕМ производители и асемблатори. Различни информационни източници от Мрежата обаче предполагат, че готовите Studybook решения на производителите ще струват най-много $200. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.