Първи снимки и цифри за двучиповата видеокарта AMD Radeon HD 7990

Според последната информационна утечка dual-GPU адаптерът AMD Radeon HD 7990 трябва да се появи на пазара след две седмици на ориентировъчна цена от около $849.

От новото поколение графични процесори и видеокарти на AMD май не остана много за представяне, освен ако под "много" не разбираме най-големия модел от новото семейство, а именно – двучиповия флагман Radeon HD 7990, известен и като New Zealand. От AMD засега все още не казват нищо конкретно за него, но, както обикновено, в Интернет вече изтече информация под формата на първи снимки на референтния модел, както и някои спецификации. Публикува ги изданието TechPowerUp, което претендира за достоверност на данните въпреки факта, че те са публикувани на 1-ви април. Все пак ето ги и тях:

Видеокартата AMD Radeon HD 7990 е базирана на два 28 nm GPU чипа Tahiti XT, всеки от които има 2048 потокови процесори и работи на тактова честота от 1 GHz (първоначалната информация беше за 850 MHz). Моделът е снабден и с 6 GB GDDR5 видеопамет, работеща на честота 1250 MHz. Предвидени са два 8-пинови конектора за допълнително захранване, а видео изходите се състоят от един Dual-Link DVI и четири mini-DisplayPort. В референтния модел охлаждането е решено чрез двуслотов "кулър" с един турбинен вентилатор, който извежда топлия въздух извън РС кутията. Разбира се, поддържат се всички най-модерни видео технологии на AMD като PowerTune и ZeroCore Power, CrossFire, Eyefinity, HD3D, както и стандартите DirectX 11, OpenGL 4.2 и PCI Express 3.0.

AMD Radeon HD 7990

Според информацията от TechPowerUp, двучиповият графичен флагман AMD Radeon HD 7990 ще дебютира на 17 април, като ориентировъчната му крайна цена ще е $849. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.