Acer вече произвежда ултрабук с корпус от стъкловлакно

Дефицитът на метални корпуси за ултрабук машини, принуждава компанията да въведе новаторски решения и по отношение на материалите за корпуса на свой нов 15-инчов модел.

Както сме ви разказвали и преди, за направата на корпусите на съвременните преносими компютри се използват всевъзможни материали, но най-масовите безспорно са пластмасата (в по-евтините модели) и метала (за по-здравите). Но докато с пластмасата изглежда проблеми няма, поради възхода на мобилната техника към края на миналата година се появи дефицит на метални корпуси, от който най-много пострада ултрабук сегмента, който напоследък е най-масовият консуматор на такива компоненти.

Acer Aspire with fiberglass

Въпросният дефицит принуди големите производители да потърсят изход от положението и през октомври Acer и ASUS обявиха, че са намерили спасение в стъкловлакното, което в случая се оказало най-добрия възможен заместител на метала. Наистина, до този момент на пазара все още няма устройства с корпуси от стъкловлакно, но според изданието DigiTimes такива ще се появят съвсем скоро, тъй като компанията Acer вече е внедрила технологията в производството на свой нов ултрабук, поверявайки отговорната задача по направата на корпусите на партньора си Pegatron.

За съжаление, не се казва нищо за останалите характеристики на въпросния ултрабук, за който е известно само, че ще е с 15-инчов екран. Много е вероятно също споменатият модел да е екипиран и с някой от очакваните през април процесори от следващо поколение Intel Ivy Bridge, с каквито вероятно ще бъде оборудвано и новото издание на ултрабука Acer Aspire S3

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.