Google планира евтин 7-инчов таблет под марката Nexus?

Смята се че 7-инчовия таблет Nexus на Google ще се състезава в най-ниския ценови диапазон, където ще се конкурира с устройства като Amazon Kindle Fire.

През последните няколко дни в Мрежата усилено се развива интересната история, макар и базирана на непотвърдена официално информация, според която Google се готви да се включи на пазара на евтините таблети със собствено решение под марката Nexus. Тези слухове всъщност датират от месеци, но още пикантни подробности разкрива онлайн ресурсът Android and Me, според чиято информация Google планира скоро да пусне 7-инчов таблет като конкуренция на агресивно позиционираните ценово устройства от рода на Amazon Kindle Fire.

Основната част на интригата е в избора на партньор за хардуерното производство. Според източниците, плановете на Google са станали причина компанията ASUS да се откаже от пускането на необичайния модел Eee MeMO Pad 370T (на снимките), показан още по време на изложението CES 2012. Очакваше се това да стане първият 7-инчов таблет на базата на NVIDIA Tegra 3, при това на цена под $250, но слуховете твърдят, че тайванският производител се е отказал от него, след като е получил предложение от Google да стане партньор за производството на горепосменатия евтин Nexus таблет.

По отношение на цената на Google таблета обаче информациите се разминават. Според Android and Me например 7-инчовият Nexus ще се предлага за $149, което изглежда особено примамливо, като се има предвид, че прословутият Kindle Fire струва $199. Изданието The Verge обаче, като се позовава на собствени източници, твърди, че 7-инчовият таблет на Google също ще струва $199.


Google планира евтин 7-инчов таблет под марката Nexus?

© PCWorld България, pcworld

Колкото до техническите характеристики на Google таблета, освен диагонала на екрана засега не се споменава почти нищо друго. Предполага се, че той ще работи под управлението на Android 4.0, което значи, че ще се появи на пазара по някое време през май или малко по-късно в началото на лятото. Има и друго предположение, според което за основа на новия таблет Nexus ще служи следващата версия на фирмената ОС с кодово име Jelly Bean.

Така или иначе, в близките няколко месеца предстои да разберем кое е вярното. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.