Philips изстисква най-доброто от IPS технологията в нов тънък монитор Blade 2

24-инчовият Full HD модел Philips Blade 2 комбинира IPS матрицата с LED осветяване и фирмената SmartContrast технология за постигането на прецизно цветопредаване, широки ъгли на видимост и внушително съотношение на динамичния контраст.

Въпреки, че напоследък инициативите на Philips като че ли са насочени главно към 3D разработките, компанията изглежда все още има какво да покаже и в по-традиционните "двуизмерни" представители на мониторите. Това съдим от новия, изпълнен в тънък корпус, монитор, наречен Blade 2 (обозначен също и като 239C4QHSB), който всъщност в много отношения се отличава от "традиционната" маса предложения в този сегмент.

Една от отличителните характеристики на новия монитор Philips Blade 2 например е IPS (In-Plane Switching) матрицата на екрана, която гарантира високо качество на цветопредаването и големи ъгли на видимост (в случая 178 градуса по хоризонтал и вертикал). За осветяването на дисплея се използва модерната светодиодна (LED) технология, която освен допълнителна яркост на цветовете, дава също възможност за постигане на висок контраст при относително ниско енергопотребление. В този си монитор Philips е внедрила и своята фирмена технология SmartContrast, благодарение на която максималното съотношение на динамичния контраст достига до 20 000 000:1, според официалната информация.

Както подсказва и допълнителното буквено-символно обозначение, мониторът Blade 2 е с диагонал 23,9 инча, като резолюцията му е Full HD (1920×1080). За включване на източници на видео сигнал са предвидени два HDMI конектора и един VGA куплунг. За ръчно управление на параметрите са предвидени сензорни бутони, разположени в предната горна част на поставката, на която, но отзад, са сложени и гореспоменатите видео входове. Това е позволило на фирмените инженери да запазят дебелината на корпуса в рамките на 12,5 мм.

Очаква се продажбите на новия монитор Philips Blade 2 (239C4QHSB) да започнат съвсем скоро (и първо в Азия), но конкретна дата и цена за нашата част от света засега не се споменават.Затова на заинтересованите от модела потребители се препоръчва да следят локализирания сайт на производителя за по-точна информация относно цените и наличността тук. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.