Acer Aspire M3 ще е първият ултрабук с NVIDIA Kepler GPU

Ултрабукът Acer Aspire M3 ще е екипиран с мобилна графична карта NVIDIA GeForce GT 640M, която според компанията ще осигурява достатъчна производителност за комфортна игра на Battlefield 3 при максимални графични настройки.

Независимо от факта, че масовата пазарна поява на дискретните видеокарти с новите графични процесори на базата на GPU архитектурата NVIDIA Kepler се очаква най-рано през второто тримесечие на годината, а мобилните решения с тези GPU вероятно ще се появят чак към третото тримесечие, компанията Acer вече обяви ултрабук с такава графика.

Става въпрос за модела Acer Aspire M3, който според информацията от производителя ще е екипиран с мобилна графична карта GeForce GT 640M. По думите на компанията, тя ще е достатъчно мощна за комфортна игра на Battlefield 3 при максимални графични настройки, както и на всякакви други гейм заглавия от тип FPS (First Person Shooter).

Припомняме, че според наличната до момента информация видеокартата GeForce GT 640M съдържа 384 потокови процесора, произведено по 28-нанометров технологичен процес GPU с работна честота 625 MHz и 128-битова шина към паметта, осигуряваща пропускателна способност от порядъка на 64 GB/s. По производителност това графично решение се позиционира някъде между моделите GeForce GT 555M и GTX 560M, но последният не е подходящ за инсталиране в ултрабук техника заради високото си енергопотребление и топлоотделяне. Видеокартата GeForce GT 640M, от своя страна, ще е разчетена именно за работа в тънките корпуси на лаптопите от този тип.

Освен с въпросната видеокарта тежащият около 2,3 кг. 15-инчов ултрабук Acer Aspire M3 ще бъде екипиран също с Intel Core процесори от второ поколение, най-мощният от които е моделът Core i7-2637M, до 6GB оперативна памет и 250-гигабайтов твърдотелен диск или хибридна SSD/HDD система за съхранение с общ капацитет 500 GB.

За съжаление, освен това, че Aspire M3 ще е първият ултрабук с NVIDIA Kepler GPU, от Acer на уточняват датата за пазарен дебют на преносимия компютър. За цена също не се споменава нищо. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.