A-DATA обяви нов ултра-защитен портативен хард диск

Портативният външен HDD модел A-DATA DashDrive Durable HD710 комбинира защитен от вода и механични удари корпус с високo ниво на защита и на потребителските данни.

Компанията A-DATA Technology е добре позната не само с DRAM модулите и NAND Flash паметите си, но и с външните си устройства за съхранение, които вчера станаха обект и на сериозно обновление. То идва в лицето на портативния външен хард диск, кръстен DashDrive Durable HD710 и попълващ фирмената DashDrive фамилия, която пък е една от най-новите в портфолиото на производителя.

Новият HDD модел прави впечатление с редица интересни характеристики, а определението Durable (издръжлив) показва и къде е основният акцент. За издръжливостта и здравината без съмнение допринася корпусът, изработен от "уникален" (по думите на производителя) силиконов материал, както и специалната конструкция на хард диска, осигуряваща висока степен на защита от вода и механични удари, отговаряща на най-новите военни стандарти. Е, за устойчивост на куршуми не се споменава, но този "пропуск" е компенсиран с наличието на бърз USB 3.0 интерфейс и кабел, който за по-удобно може да бъде навит около корпуса.

Силната механична защита е съчетана и с модерни средства за защита на съхраняваната в HD710 информация, подчертават още от A-DATA. Моделът е окомплектован с няколко интересни софтуерни инструмента, сред които програмата OstoGO, която конвертира инсталационното DVD на Windows 7 в подходяща за USB употреба инсталация, както и със софтуера HDDtoGo, който синхронизира всякакви потребителски данни между РС-то и мобилния хард диск. Предвидена е и 60-дневна пробна версия на защитния пакет Norton Internet Security 2012.

Портативният HDD модел A-DATA DashDrive Durable HD710 ще се предлага в няколко разцветки на корпуса и с капацитети 500 GB, 750 GB или 1 TB. Всъщност според компанията той вече е наличен в търговските канали на "избрани дистрибутори" (Мост и Ресет за нашата страна), които би трябвало да разполагат и с точна информация за цените. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.