Western Digital показа външна storage система с интерфейс Thunderbolt

Според Western Digital, новата външна система за съхранение My Book Thunderbolt Duo постига скорости на трансфер от 2 Gb/s.

Въпреки, че беше представен прди близо година, интерфейсът Thunderbolt все още е далеч от масовото разпространение в компютърната техника, като засега се поддържа предимно в продуктовото портфолио на Apple. Все пак още една крачка към навлизането му беше направена вчера по време на форума Macworld / iWorld, където поддръжка за интерфейса (макар и отново в Mac-ориентиран продукт) засвидетелства и компанията Western Digital с новата си външна система за съхранение My Book Thunderbolt Duo.

Western Digital My Book Thunderbolt Duo

Въпросната storage система поддържа два 3,5-инчови хард диска с капацитет 2 или 3 ТВ всеки, т.е. сумарна вместимост от 4 - 6 TB. При това хард дисковете в новото хранилище на WD са конфигурирани в RAID 0 масив, който позволява както използването на пълния капацитет на HDD носителите, така и постигане на по-висока скорост на трансфер на данни. А въпросният показател според производителя 2 Gb/s (250 МВ/s). Това означава, че пълният теоретичен капацитет на Thunderbolt (10 Gb/s), не се използва изцяло, макар че и без това резултатът е много добър за storage система от този клас. От друга страна, както подсказва и наименованието, Western Digital My Book Thunderbolt Duo има два Thunderbolt порта, което позволява скоростна връзка и към допълнителен капацитет за съхранение.
Засега няма информация относно цената и датата за пазарен дебют на новата Thunderbolt-базирана външна storage система на Western Digital. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.