Sapphire най-после направи и AMD-базиран неттоп

Sapphire EDGE HD3 е най-прясното попълнение в мултимедийно ориентираната настолна мини РС гама на компанията, базирано на двуядрен AMD APU процесор с интегриран графичен адаптер Radeon HD 6320.

При положение, че AMD вече почти година предлага доста интересни алтернативи на Intel Atom в лицето на своята модерна APU (Accelerated Processing Unit) фамилия, е направо учудващо, че Sapphire, която е един от най-добрите партньори на AMD, досега нямаше базирани на тях неттоп решения. Е, така или иначе, тази "несправедливост" вече е поправена с наличието на новия мини РС модел Sapphire EDGE HD3, който компанията показа по време на изложението CES 2012.
Външно новият неттоп Sapphire Edge HD3 като че ли не се отличава от Intel-базирания си предшественик EDGE HD2 – налице е същият тънък корпус и олекотен дизайн. Същата е и целевата аудитория, включваща широк кръг потребители - от бизнес средите, до индивидуалните любители на компактни и тихи HTPC машини и образователните институции, търсещи достъпни ценово и икономични стационарни РС решения от тип "неттоп".

Sapphire EDGE HD3 nettop with AMD APU


"Сърцето" на Sapphire EDGE HD3 обаче е флагманският чип от "Zacate" APU линията на AMD (E-450), който е с 18 W TDP и съдържа две изчислителни ядра, работещи на честота 1,65 GHz, 1 MВ кеш-памет от второ ниво, интегриран контролер за DDR3-1333 MHz памет и интегрирано графично ядро Radeon HD 6320 с DirectX 11 поддръжка (предлагащо 80 потокови процесора, работещи на честота 508 MHz, динамично повишаема и до 600 MHz). Освен с процесора, новият неттоп Sapphire EDGE HD3 е окомплектован с 4 GB оперативна памет и хард диск с капацитет 320 GB. На разположение са също интегриран в дъното многоканален аудио чип, мрежов Ethernet адаптер, USB 3.0 порт и стандартни видео изводи за включване на монитори.

Sapphire EDGE HD3 nettop with AMD APU


Тъй като засега Sapphire EDGE HD3 все още не се е появил на официалния уеб сайт на производителя, не разполагаме с по-подробни технически характеристики на модела, както и с детайли за пазарния му дебют и цената. Затова за повече информация по тази тема е най-добре да се пита при дистрибуторите на марката у нас - Асбис България и Мост Компютърс. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.