AMD започва да предлага на пазара и RAM памет

Производителят въвежда марката AMD Memory за настолни компютри, а Patriot Memory и VisionTek са първите партньори на компанията, които пускат AMD Memory на пазара, като вече доставят DDR3 RAM модули на големите ритейл вериги в Северна Америка.

Advanced Micro Devices отдавна са в бизнеса с процесори и видео карти, но компанията вече е готова да предложи на пазара и RAM памет. Производителят явно има намерение да разшири продуктовото си портфолио по същия начин, по който Intel подходиха с твърдотелните дискове (SSD), а NVIDIA се насочиха към ARM SoC посоката.

Маркираните с логото AMD Memory продукти ще помогнат на потребителите да взимат по-лесно решение при избора на оперативна памет, когато търсят най-добре пасващите продукти за мултимедийни и игрови РС базирани на платформите на компанията, гласи още един от мотивите за решението на AMD.

Като част от разработването на платформи за персонални компютри AMD е използвала инструмента за оптимизация на производителността AMD OverDrive за да тества и оптимизира DRAM в съвместната работа на подсистемата на паметта със своите продукти - APU, CPU, GPU и чипсети. Според официалната информация, този подход помага сега на AMD в настройката и оптимизацията на модули памет за други производители.

Разбира се, AMD няма сами да правят RAM модулите, а с помощта на небезизвестните производители Patriot Memory VisionTek. На пазара ще са достъпни 2 GB, 4 GB и 8 GB модулни окомплектовки с различни работни честоти и цени. В категорията „Entertainment" (Развлечение) ще има 1333 MHz 1600 MHz памети за тихи приложения от типа „Home Theater PC". Вариантът „Performance" (Производителност) подържа работни честоти до 1600 MHz с ниска латентност, като се доставят в комплекти „двойки". И накрая, DRAM модулите от серията „Radeon Edition" ще вървят на 1866 MHz, като са настройвани, тествани и сертифицирани за специфични AMD платформи "за максимална производителност на конкурентна цена".

AMD Radeon Memory modules

Паметите AMD Memory ще се доставят на големи ритейл и "е-тейл" вериги като Amazon.com, Bestbuy.ca, Fry's, Memory Express, Micro Center, NCIX, Newegg, Tiger Direct, VIP Computers (Великобритания) и други.

Още подробности за новите RAM памети с марката на AMD можете да научите от официалната уеб страница на компанията за този тип продукти. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.