Ултрабукът Acer Aspire S3 вече е в България

Първият ultrabook на Acer - Aspire S3 – според компанията съчетава най-доброто от таблет и смартфон, a дизайнът на авангардния ноутбук удовлетворява всички нужди на мобилната комуникация. Първият модел вече е на разположение на родните потребители, а цената му е 1599 лв.

Компанията Acer представи днес в София първия си ултрабук - Acer Aspire S3, чиято световна премиера се състоя в началото на септември (на изложението IFA 2011), и ни запозна подробно с неговите характеристики и особености.Acer Aspire S3 ultrabook

Сред главните, разбира се е неговият ултра-тънък метален корпус и "аеродинамичен" дизайн. Дебелината на Aspire S3 е 1,3 см, а теглото е по-малко от 1,4 кг. Ултрабукът обаче е снабден с пълноразмерна гумирана клавиатура FineTip на Acer, проектирана за удобно ползване и максимална продуктивност. Целодневната използваемост е осигурена от суперлека батерия с висока плътност, даваща до 7 часа време за автономна работа.

Свръхтънкият 13,3-инчов LED монитор с висока резолюция пък залага на pen-cell дизайн за икономия на материали, като ползва задния и предния панели за оформяне на алуминиевата рамка около екрана. Така се получава супертънък, но и здрав панел, който намалява необходимата за производство енергия при сравнение с конвенционалния дизайн.

Дъното на Aspire S3 е без охлаждащи отвори, а греещите компоненти са преместени извън зоната за поставяне на дланите и тази на тъчпада, така че потребителите няма да изпитват дискомфорт от топлината, твърдят още от Acer. Друго нововъведение е дизайнът на въздушния поток, който извежда топлия въздух през задната част на ноутбука, като предотвратява насочването на въздушната струя към ръцете на потребителя. Според компанията, вентилаторът също е оптимизиран за повишена ефективност и ниска консумация на енергия за удължаване на живота на батерията в системата.

Разбира се, Aspire S3 ползва най-новото 2-ро поколение процесори Intel Core i3, i5 и i7, като за конфигурацията се предлага избор между твърдотелен SSD диск от 240 GB или HDD диск от 320 или 500 GB плюс вграден твърдотелен диск за свръхбърз достъп. Предвидено е и солидно озвучаване с говорители Dolby Home Theater v4. Включен е и стандартен HDMI изход за свързване на Aspire S3 към популярни HD периферни устройства за HD видео и цифрово възпроизвеждане. Освен това потребителите могат бързо и лесно да споделят данни или да изтеглят снимки от своите цифрови камери, като използват четеца на карти 2-в-1, който поддържа карти от тип SD и MMC.

На ниво са и опциите за мобилна комуникация, обезпечавани чрез интегрираните 1,3-мегапикселова камера Crystal Eye и микрофон, Wi-Fi връзка, базирана на технологията InviLink Nplify 802.11b/g/n Wi-Fi CERTIFIED, както и чрез Bluetooth свързаност 4.0+HSR с понижена консумация на енергия.

Acer Aspire S3 ultrabook

Специално изтъквана от Acer особеност на Aspire S3 е способността на лаптопа да подновява работа за 1,5 секунди и да се свързва с Интернет за 2.5 сек., като осигурява 50-дневен режим на хибернация при захранване от батерия чрез Acer Green Instant On решението.


Ултрабукът Acer Aspire S3 вече е в България

© PCWorld България, pcworld

Според представителя на Acer за България, Данаил Вълков, първият ултрабук на компанията Aspire S3 вече е наличен в страната. Засега у нас ще се предлага моделът с Core i5 в сребрист цвят (чиято конфигурация включва 20 GB SSD + 320 GB HDD) на цена 1599 лв.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.