Още дъна попълват LGA 2011 фамилията на ASRock

Моделите ASRock X79 Extreme9, X79 Extreme4 и X79 Extreme4-M са готови да дебютират в Европа заедно с новите процесори Intel Sandy Bridge E.

Покрай очаквания в близките седмици анонс на процесорите Intel Sandy Bridge E вече се заформи доволно голям избора от предназначени за тях дънни платки, базирани на чипсета X79 Express и цокъла LGA 2011. Сред особено активните през последните дни motherboard производители е и компанията ASRock, която малко след като показа първото си LGA 2011 дъно с формат Micro-ATX (X79 Extreme4-M), допълни информацията и с подробности за още два модела, но вече в стандартно ATX изпълнение – дъната X79 Extreme9 (на първите две снимки) и X79 Extreme4.

От гледна точка на характеристиките трите споменати дънни платки си приличат доста. Във всички нови X79 изделия на ASRock се използват печатни платки (PCB) с допълнителен слой мед, както и охладители с увеличена ефективност, базирани на масивни радиатори с топлинни тръби и активни такива с вентилатор на чипсета X79.

Разбира се, предвид ентусиастката насоченост на процесорите, с които ще работят, в дъната са предвидени и сериозни опции за разширение и инсталиране на основни системни компоненти. Новите X79 дъна на компанията идват с три до осем слота за инсталиране на DDR3-2400+ памети, до 12 SATA порта (във варианти с 3 и 6 Gb/s пропускателна способност) и от три до пет PCI-Express x16 слота за инсталиране на видеокарти с поддръжка на конфигурациите NVIDIA SLI и AMD CrossFireX.


Още дъна попълват LGA 2011 фамилията на ASRock

© PCWorld България, pcworld

Предвиден е и обширен набор от комуникационни опции, реализиран посредством USB 3.0 портове, гигабитови Ethernet адаптери, eSATA конектори, както и Power, Reset и Clear CMOS бутони плюс система за LED диагностика. Моделите Extreme4 и Extreme4-M са снабдени с вграден аудио адаптер, поддържащ 7.1-канално озвучаване, а X79 Extreme9 се предлага в комплект със специална разширителна платка, в която има Ethernet адаптер и звукова карта. Според наличната информация, за новите X79 дъна на ASRock вече се приемат предварителни поръчки в Европа. У нас вероятно ще ги видим скоро в търговските мрежи на дистрибуторите Асбис и Мост, от които може да се търси и по-точна информация за цените. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.