MSI добави още едно дъно с PCI-Express 3.0 към Z68-базираните си оферти

Към портфолиото дънни платки на компанията беше добавен micro ATX моделът MSI Z68MA-G43 (G3), предназначен за използване със Intel Sandy Bridge процесори.

Въпреки, че през лятото MSI представи цяла серия дънни платки, снабдени с поддръжка на новия интерфейс PCI-Express 3.0, компанията явно е решила, че има още място за попълнения към тях. От производителя съобщават за появата на още един нов модел с такава поддръжка – устройството Z68MA-G43 (G3). Както подсказва и самото обозначение, новото дъно е базирано на системната логика Intel Z68 Express (и на цокъла LGA 1155) и е предназначено за работа с процесорите Intel Core от второ поколение (Sandy Bridge).

За разлика от повечето представени досега модели от този тип на компанията, новото дъно е изпълнено във формат micro ATX. То е снабдено с UEFI BIOS, четири слота за инсталиране на модули DDR3 памет, четири SATA2 3.0 Gbps и два SATA3 6.0 Gbps порта, а слотовете от тип PCI-Express 3.0 x16 за инсталиране на дискретни видеокарти са два на брой.


MSI добави още едно дъно с PCI-Express 3.0 към Z68-базираните си оферти

© PCWorld България, pcworld

Освен това, дънната платка MSI Z68MA-G43 (G3) е оборудвана още с два PCI-Express x1 слота, гигабитов Ethernet адаптер, интегрирано 7.1-канално аудио, няколко USB 2.0 и два USB 3.0 порта плюс PS/2 конектор. За включване на монитори са предвидени D-Sub, DVI и HDMI видео изходи. Въпреки че този нов модел по принцип е позициониран като устройство от входен клас, в него все пак е реализирана и функцията OC Genie II, предназначена да улеснява овърклока на основните системни компоненти.

Засега от производителя не съобщават нищо за ориентировъчната цена и датите за пазарна поява на новото дъно MSI Z68MA-G43 (G3). 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.