Acer навлиза на пазара на телевизори

Бюджетният 32-инчов модел Acer AT3218MF е първото устройство, с което компанията ще се състезава в ТВ сегмента.

Макар да е популярна главно със своите мобилни компютри и монитори, компанията Acer явно е готова да опита силите си и в други, нови за себе си пазари, какъвто е този на LCD телевизорите. Именно на него навлиза производителя с първия си ТВ модел, обозначен като Acer AT3218MF – бюджетно устройство, което обаче притежава редица модерни характеристики и може успешно да служи и като обикновено компютърен монитор.

Телевизорът Acer AT3218MF е базиран на матрица с диагонал 32 инча и резолюция 1920х1080, яркост от 400 кд/м2 и зрителни ъгли от 178 градуса по хоризонтала и вертикала. Въпреки, че засега не се съобщават подробности за типа на матрицата последната характеристика навежда на мисълта, че става въпрос за IPS или VA, осветявана обаче с обикновен, а не със светодиоден (LED) модул. От Acer съобщават и за динамичен контраст от 20 000:1.


Acer навлиза на пазара на телевизори

© PCWorld България, pcworld

ТВ тунерът на устройството е от тип DVB-C/DVB-T, а времето за отговор на пикселите е 6,5 ms, което би трябвало да е повече от достатъчно за всякакъв вид употреба на таелевизора или като монитор –било то за гледане на игри и видео или уеб сърфинг. Acer AT3218MF е снабден също с чифт високоговорители с обща мощност 6W, а опциите за комуникация се осъществяват посредством USB, VGA и два HDMI конектора. Според наличната до момента информация, цената на Acer AT3218MF в Европа ще е около 350 евро. Не разполагаме дали и кога евентуално първият телевизор на Acer ще се предлага у нас, затова е добра за подробности да се пита при дистрибуторите на марката в страната – Асбис България, Мост и Солитрон. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.