ZyXEL ъпгрейдва домашните мрежи с нов “зелен” рутер

ZyXEL NBG-416N е екологичен домашен рутер с много „зелени“ характеристики като възможности за управление на нивото на изходна мощност, режим на достъп, автоматично регулиране на потреблението на енергия чрез следене на дължината на кабела и състоянието на връзката и др.

От ZyXEL съобщават за появата на ново попълнение в семейството на домашните рутери– моделът NBG-416N, който скоро ще бъде и на родния пазар, според българското подразделение на компанията. Според официалната информация, новото устройство е предназначено за лесен ъпгрейд на домашната безжична мрежа, включително и с възможности за работа в енергийно спестяващ режим. Съвместимият с 802.11n стандарта модел ZyXEL NBG-416N осигурява три пъти по-висока скорост на трансфер (до 150 Mbps) в сравнение с 802.11g безжичните мрежи (с кито все пак е напълно съвместим) и по-стабилна и надеждна безжична връзка за работа с данни и мултимедия, при пълна съвместимост със съществуваща 802.11g мрежа, отбелязват от компанията.

За по-висока безжична сигурност, потребителите могат лесно да настроят криптиране на данните единствено с натискане на бутона WPS. Защитата на безжичната връзка е обезпечена и чрез поддържането на WEP, WPA/WPA2 и защитна стена (firewall). WMM QoS функционалността пък подобрява качеството на възпроизвеждане за аудио, видео и гласови приложения през безжичната мрежа чрез определяне на приоритети за различните видове обмен в трафика на данни.

Според ZyXEL, допълнителните характеристики, които отличават NBG-416N от конкурентните рутери в същия клас, са наличието на управление на нивото на изходна мощност (до 5 нива), режим на достъп, автоматично регулиране на потреблението на енергия чрез следене на дължината на кабела и състоянието на връзката, както и "изключително атрактивната цена за крайни потребители" (която обаче от компанията не уточняват). Всъщност NBG-416N е екологичен домашен рутер с много „зелени" характеристики, като към изброените се добавят и ниската консумация на енергия и възможностите за ползване на предварително зададен от потребителя график на разпределение в безжичната мрежа (напр. изключване на радиото, когато не е необходимо).

Според производителя, ZyXEL NBG-416N рутерът може да се използва за връзка с лаптоп, използващ WLAN безжичен N-lite USB адаптер NWD2105 (или подобни устройства от други производители). Привлекателна е и възможността за работа в конфигурация със сторидж от типа на фирмения цифров медия сървър NSA210.

Повече информация за "зеления" рутер ZyXEL NBG-416N, както и за други устройства на марката може да бъде получена от дистрибуторите на компанията у нас – Вали Компютърс и Ланком България. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.