Таблетът Acer Iconia Tab A100 се очаква в Европа през септември

Първият 7-инчов Iconia таблет на Acer ще работи под управлението на най-новата версия 3.2 на Android Honeycomb и, според слуховете, ще се предлага срещу около 350 евро.

Въпреки че навлезе на таблет пазара с известно закъснение, компанията Acer отчете успешен дебют със своите 10,1-инчови устройства Iconia Tab A500 и W500, които от месеци насам са налични и на българския пазар. Производителят се позабави и с пускането на обявения още през февруари свой 7-инчов таблет Acer Iconia Tab A100 – поне на европейския пазар. Според последната информация обаче, това ще бъде коригирано през септември, за когато е предвиден пазарния дебют на въпросното устройство на Стария континент.

Acer Iconia Tab A100

 

 

Acer Iconia Tab A100 е базиран на системата в един чип NVIDIA Tegra 2, има 7-инчов сензорен екран с резолюция 1024 x 600, 512MB RAM памет, 8GB флаш-базирано устройство за съхранение, microSD слот, WiFi и Bluetooth свързаност, две цифрови камери на предния и задния панел, както и батерия издържаща около 5 часа интензивна работа с едно зареждане.

Acer Iconia Tab A100

 

 

С други думи, хардуерните спецификации на Acer Iconia Tab A100 не се разминават с обявените по-рано, но особеното е, че устройството ще работи под управлението на най-новата версия 3.2 на Android Honeycomb. Все още няма официално потвърдена информация за цената, но според циркулиращите в Мрежата слухове, в Европа първият 7-инчов таблет на Acer ще се предлага за около 350 евро. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.