Samsung пуска на пазара оригинален 3D монитор

Освен със съвременни характеристики и внушителен 27-инчов диагонал на екрана новият 3D модел Samsung S27A950D се отличава и с нестандартно дизайнерско изпълнение.

След като през юни Samsung добави нова серия монитори към SyncMaster фамилията си и освежи бизнес предложенията си с цели четири нови линии, сега южнокорейския производител разширява и своите 3D оферти с пускането на модела Samsung S27A950D, който прави впечатление главно с нестандартния си дизайн. Разбира се, от компанията изтъкват и още доста предимства на въпросното устройство.

Samsung S27A950D 3D LED monitor

 

 

Екранът на новия Samsung S27A950D е базиран на 27-инчова TN матрица с време за отговор от 2 ms и е с Full HD (1920x1080) резолюция. Осветяването е от модерния светодиоден (LED) тип и позволява постигането на високи нива на контраста и яркостта при сравнително ниско енергопотребление. Според официалната информация динамичното контрастно съотношение на устройството достига 5 000 000:1 (мах.), а максималната яркост е 300 кд/м2.

 

 

Новият 3D LED монитор на Samsung, разбира се, поддържа честота на обновление на картината от 120 Hz и е с вграден инфрачервен емитер за управление на активните очила за гледане на стереоскопично изображение (устройството се доставя в комплект с един чифт такива). Освен това, устройството има и вградена функционалност за конвертиране на 2D картина в 3D, като също така поддържа и технологията Smart motion, която посредством специален инфрачервен сензор определя дали пред него има потребител или не и, в зависимост от това, го включва или изключва автоматично. Предвидените интерфейси за включване на източник на сигнал включват dual-link DVI, HDMI 1.4 и DisplayPort 1.2.

Новият 27-инчов Samsung S27A950D вече е достъпен за предварителни поръчки в Европа на цена от около 565 евро. Засега нямаме информация кога и на каква цена евентуално устройството ще стигне и до родния пазар. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.