И MSI изкара дъно с PCI Express 3.0 – моделът Z68A-GD80 (G3)

LGA1155-базираната дънна платка Z68A-GD80 (G3) на MSI е ориентирана главно към РС ентусиастите и идва със съответните характеристики, с които да ги изкушава.

Малко след като от ASRock съобщиха, че са готови да предложат първата дънна платка с PCI-Express 3.0 поддръжка, научихме, че с това се е похвалила и компанията MSI, която също претендира за званието "първи на пазара" със своя motherboard модел, обозначен като MSI Z68A-GD80 (G3). Кой всъщност ще бъде действително първи на пазара, зависи от това колко бързи ще бъдат двете фирми с доставките за търговските си партньори, но по-важното в случая е, че вече има избор от поне две дъна с поддръжка за PCI-Express 3.0 интерфейса. Освен, че е плюс за крайните потребители, това е признак, че има вероятност скоро да видим и още дъна от този тип от останалите големи имена в бранша.Подобно на решението на ASRock, LGA1155-базираният продукт на MSI също е ориентиран главно към РС ентусиастите и си има съответните характеристики, с които да ги изкушава. На първо място, моделът MSI Z68A-GD80 (G3) е оборудван с три PCI-Express x16 слота (осигуряващи пропускателна способност от 32GB/s), способни да работят в SLI или CrossFireX графични конфигурации. Поддържа се и технологията Virtu за автоматично превключване на натоварването между вграденото в процесорите GPU и дискретната видеокарта.

Освен това новото дъно на MSI е изградено на базата на висококачествени компоненти от Military Class II и има четири слота за DDR3-2133 памети и общо десет SATA порта (поне четири от които с капацитет 6.0 Gbps). Дънната платка е запасена също с фирмения инструмент за овръклок OC Genie II, точки за мерене на напреженията, двоен Gigabit Ethernet адаптер, 7.1-канално аудио, DVI и HDMI видео изводи, два USB 3.0 порта на задния панел (плюс още два с приставка за предния), както и FireWire и eSATA интерфейси.


И MSI изкара дъно с PCI Express 3.0 – моделът Z68A-GD80 (G3)

© PCWorld България, pcworldСпоред MSI, новото дъно Z68A-GD80 (G3) с PCI-Express 3.0 поддръжка трябва да се появи на пазара "в началото на третото тримесечие", т.е. по някое време през юли. За по точна информация относно цените и наличността на модела ще трябва да се оглеждаме в сайта на дистрибутора на марката у нас – Лоджиком България. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.