Huawei представи необичаен таблет: 7-инчов MediaPad с Android 3.2 на борда

Появата на таблета Huawei MediaPad е неочаквана предвид характеристиките устройството, оборудвано с все още необявена официално Android версия и модерен двуядрен процесор.

Макар да е известна най-вече с телекомуникационните си продукти и решения от бизнес клас, компанията Huawei има и интересни изделия от така модерния напоследък сегмент на таблетите. А вчера, с малко неочакван фирмен анонс по време на мероприятието CommunicAsia в Сингапур, те се увеличиха с още един нов 7-инчов мултимедиен таблет MediaPad, чиито характеристики го правят достоен конкурент на някой от най-високотехнологичните продукти от този тип на пазара.

 

 

Според официалната информация, Huawei MediaPad е доста необичайно устройство. То е снабдено със 7-инчов сензорен дисплей, който е базиран на IPS-матрица с плътно разположени пиксели (217 ppi – пиксела на инч). Най-любопитен е фактът, че моделът е с операционна система Google Android 3.2 – в момента свободно достъпна е версията Android 3.0 Honeycomb, като скоро се очаква ъпдейтът Android 3.1, но до появата на новия MediaPad за актуализация като Android 3.2 не е ставало дума. На въпросите на журналистите относно това, представители на Huawei са отговорили само, че става въпрос за специално адаптирана за 7-инчови таблети версия на платформата.


Huawei представи необичаен таблет: 7-инчов MediaPad с Android 3.2 на борда

© PCWorld България, pcworld

 

 

Новият таблет Huawei MediaPad е интересен и от хардуерна гледна точка. Макар че обемът на оперативната памет да не се споменава, от производителя специално подчертават наличието на двуядрен процесор Qualcomm с работна честота 1,2 GHz. Като пространство за съхранение е предвидена 8 GB флаш-памет, която може да се разшири с microSD карта посредством предвидения за целта слот. В устройството, което е с тегло 390 гр. и дебелина 10,5 мм, е предвидена също 1,3-мегапикселова уеб камера на предния панел, една 5-магапикселова такава за снимане на задния, GPS-приемник, HDMI извод и комуникационни модули от тип Wi-Fi, Bluetooth и 3G-модем с поддръжка на HSPA+ (14,4 Mbit/s) мрежи.


Huawei представи необичаен таблет: 7-инчов MediaPad с Android 3.2 на борда

© PCWorld България, pcworld

 

 

Новият MediaPad идва и с щедра софтуерна окомплектовка, включваща офисния пакет Documents To Go, игри, Facebook и Twitter клиенти и инсталиран Adobe Flash 10.3 плъгин. Според Huawei вградената батерия е с достатъчен капацитет, за да осигурява около 6 часа автономна работа при "активно използване" на устройството.

Очаква се таблетът Huawei MediaPad да се появи на пазара по някое време през третото тримесечие на годината. Цени засега не се споменават, тъй като устройството ще се разпространява от партньорите на Huawei по света, включително мобилните оператори, които, както знаете, предлагат устройствата от този тип с различни абонаментни планове и отстъпки. Засега нямаме информация кой и кога евентуално би могъл да предложи новия MediaPad у нас, но поне един от предишните Android таблети на марката (Huawei S7 Аndroid) е достъпен на нашия пазар в търговската мрежа на М-Тел. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.