OCZ обяви бърз SSD VeloDrive диск под формата на разширителна карта

OCZ VeloDrive идва под формата на нископрофилна разширителна карта, която се включва към системата посредством PCI-Express x8 слот. Устройството ще бъде достъпно в няколко модела с капацитети 300 GB, 600 GB или 1,2 ТB, осигуряващи скорости на трансфер до 1 GB/s.

Компанията OCZ, която напоследък усилено специализира в разработката и производството на SSD продукти, обяви поредно разширение в тази си линия с едно необичайно, но доста вместимо и високопроизводително устройство, наречено VeloDrive и ориентирано за употреба най-вече в бързи РС системи и сървъри за малки и средни компании и корпоративни клиенти.

Главната особеност на новия продукт е, че, за разлика от традиционните SSD, VeloDrive идва под формата на нископрофилна разширителна карта, която се включва към системата посредством PCI-Express x8 слот. Въпросното изделие е базирано на MLC (multi-level cell) NAND флаш чипове и четири SandForce SF-1565 контролера, обединени в RAID масив. В RAID масиви могат да се обединяват и повече такива разширителни карти.

 

 

Според официалната информация, новото флаш-базирано устройство за съхранение OCZ VeloDrive, ще бъде достъпно в няколко модела с капацитети 300 GB, 600 GB или 1,2 ТB. Засега от компанията са пестеливи на подробности относно техническите характеристики, но подчертават, че въпросният SSD продукт осигурява скорости на пренос на данни от порядъка на 1 GB/s и ще е с висока надеждност, илюстрирана от времето между отказите (MTBF), което е 2,4 млн. часа.

OCZ VeloDrive ще се предлага с 3-годишна гаранция от производителя, но засега не се съобщава кога точно ще се състои пазарния дебют на SSD устройството и какви ще са цените за вариантите му. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.