“Native” поддръжка за USB 3.0 ще има в Intel 7 Series чипсетите

Intel 7 Series чипсетите с вградена поддръжка за USB 3.0 трябва да се появят през първата половина на 2012 г. заедно с първите 22-нанометрови процесори Ivy Bridge.

Очакванията, че през следващата година Intel ще реализира "native" поддръжка за USB 3.0 интерфейса в чипсетите си изглежда ще се оправдаят, ако се съди от някои фирмени слайдове, публикувани от онлайн изданието Xfastest. Според въпросния ресурс, през първото или най-късно през второто тримесечие на 2012 г. Intel ще пусне на пазара първите модели процесори Ivy Bridge, произведени по 22-нанометров технологичен процес. Въпросните нови CPU чипове ще бъдат съвместими със сегашните дънни платки с Intel 6 Series чипсети и цокъл LGA1155 (след актуализация на BIOS-a), макар че по принцип са предназначени за работа с нови Intel 7 Series чипсети.


 

 

Тази 7-а серия ще се състои от поне 6 различни чипсета – три за т.нар. потребителски (consumer) РС системи - Z77, Z75 и H77 – и три за бизнес машини (Q77, Q75, B77). Според изтеклите слайдове, дънните платки за потребителските системи ще имат практически всички типове видеоизходи (D-Sub, DVI, HDMI и DisplayPort), като ще могат да поддържат до три монитора едновременно. Най-после ще бъде реализирана и вградената поддръжка на USB 3.0 (с 4 порта), за която стана дума, като ще има и такава за PCI-Express 3.0 и 8 линии PCIe 2.0.“Native” поддръжка за USB 3.0 ще има в Intel 7 Series чипсетите

© PCWorld България, pcworld

 

 

Чипсетите Z77 и Z75 ще се отличават и с вградена поддръжка за овърклок на процесорите и ще могат да работят с няколко графични ускорителя (само един от които ще може да използва PCIe 16x). Чипсетът H77 ще поддържа само овърклок на видеокартата и ще има само един PCI-Express слот за инсталиране на дискретен графичен адаптер.

Z77 и H77 чипсетите ще поддържат и решението Smart Response Technology, което ще дава възможност за обединяване на SSD и HDD в хибридни системи за съхранение. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.