Три мощни Intel Sandy Bridge-E чипа ще зарадват ентусиастите към края на годината

Според изтекла в Мрежата “пътна карта”, през последното тримесечие на 2011г. заедно с дебюта на Intel LGA2011 цокъла ще се появят три нови процесора за РС ентусиасти от въпросната серия.

С официалния дебют на Sandy Bridge процесорите, работещи с цокъл LGA1155, в началото на годината, досегашните настолни Intel CPU, предназначени за заклетите РС ентусиасти, започнаха да изглеждат малко старички и се появи нужда от съответната им актуализация. За щастие, точно такъв ъпгрейд планира Intel за последното тримесечие на годината, когато на пазара трябва да дебютират LGA2011 платформата и процесорите Sandy Bridge-E.

Според един неизвестно как изтекъл в Мрежата слайд Intel LGA2011 цокълът ще се появи заедно с три нови CPU чипа от споменатата серия, като два от тях ще бъдат позиционирани в т.нар. Performance сегмент, а третият ще носи гордото обозначение Extreme.


 

 

Както се вижда от слайда, моделът от "входен клас" на Intel ще има четири ядра, работещи на честота 3,6 GHz и общо 10MB кеш памет. Въпросният процесор вероятно ще се предлага на цена от около $317 и ще има "ограничени" възможности за овърклок, може би подобни на тези на процесорите без обозначение "К" в LGA1155-базираната линия.

По-нагоре в стълбицата на производителността е 600-доларовия 6-ядрен процесор с 12МВ кеш, който ще работи на 3.2 GHz, но и ще напълно отключен за любителите на овърклока. В ценовия сегмент от около $1000 (вероятно) пък ще е позициониран най-мощният 6-ядрен напълно отключен модел с 15МВ кеш и 3.3 GHz работна честота.

Всички въпросни нови процесори ще бъдат съвместими с дънни платки, базирани на чипсета Intel X79 Express, който трябва да замени Intel X58 Express. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.