Acer вгражда 3D предаватели в два нови монитора

Двата нови 3D модела Acer HS244HQ и Acer HN274H са фокусирани върху възможността за качествено възпроизвеждане на обемно съдържание с високо ниво на контраста.

Въпреки, че напоследък общественото внимание към изделията на Acer се концентрира главно върху предстоящата поява на интересни мобилни устройства като смартфони и таблети, компанията изглежда няма намерение да занемарява останалите основни сегменти от продуктовото си портфолио. Индикатор за това са двата нови 3D монитора – Acer HS244HQ и Acer HN274H – фокусирани върху възможността за качествено възпроизвеждане на обемно съдържание.

За да може да се гледа 3D съдържание на двата нови дисплея на Acer, разбира се, са необходими и очила с активна бленда, но за разлика от повечето от този тип продукти, инфрачервените предаватели за синхронизация с тях са вградени в самите монитори. Естествено, двата нови представителя на потребителската мониторна серия "Н" на Acer имат и други отличителни черти.


 

 

27-инчовият модел HN274H например се позиционира като първото устройство на компанията, което поддържа едновременно технологиите HDMI 3D и NVIDIA 3D Vision. От потребителска гледна точка това означава, че към монитора може да се включва както компютърна система, така и други източници на 3D сигнал – например домашен Blu-ray плейър или мрежов "стриймър". За този модел компанията се е постарала да осигури и други съвременни характеристики от които впечатление прави контрастното съотношение от 1 000 000:1.

Още по-голям максимален динамичен контраст (12 000 000:1) пък осигурява другият нов 3D модел – Acer HS244HQ, който е с диагонал на екрана от 23,6 инча и време за отговор на пикселите от 2 ms. Този модел не поддържа NVIDIA 3D Vision решението, но вместо това се предлага с фирмени очила на Acer. За включване на източници на видеосигнал са предвидени три HDMI порта.

За съжаление, засега от компанията не съобщават други подробности относно техническите характеристики на двата си нови 3D монитора, но обещават моделите Acer HS244HQ и HN274H да се появят на пазара "в скоро време" на ориентировъчни крайни цени съответно около $690 и $450. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.