Samsung SyncMaster мониторите се сдобиха и с безжичен представител

Новият 27-инчов Full HD монитор Samsung SyncMaster C27A750 може да се включва към всякакви компютри посредтвом UWB (Ultra-Wide Band) безжичен канал. В комплекта е предвиден и специален UWB адаптер за USB порт, така че да няма проблеми със съвместимостта между монитора и РС техниката.

Един от начините, по които компанията Samsung успява да се задържи сред водещите доставчици на монитори по света и у нас, е непрекъснатото обновление на продуктовата си гама с интересни изделия. Точно като такова звучи новият 27-инчов Full HD модел SyncMaster C27A750, който може да се окачестви като един от най-новаторскуте представители на линията, тъй като е един от първите безжични монитори на южнокорейския производител.


Безжичен в случая е начинът на свързване с РС техниката (без значение дали става въпрос за настолен компютър или за ноутбук), реализиран посредством все още недотам често срещаната технология UWB (Ultra-Wide Band). Връзката става посредством включен в окомплектовката UWB предавател, който се включва към някой от USB портовете на избраната РС система, така че не е необходимо непременно да притежавате компютър с вградена UWB поддръжка.


Samsung SyncMaster мониторите се сдобиха и с безжичен представител

© PCWorld България, pcworld


От друга страна безжичната свързаност е само един от възможните варианти, тъй като SyncMaster C27A750 има също стандартни D-Sub и HDMI конектори, а също и два USB 2.0 плюс два USB 3.0 порта, към които може да се включва допълнителна периферия или мобилни устройства за зареждане. Както може да се очаква, останалите характеристики също са на съвременно ниво, като мониторът е естествена Full HD (1920 x 1080 пиксела) резолюция и 300 cd/m2 яркост.

Засега не е ясно дали и кога евентуално ще видим безжичния Samsung SyncMaster C27A750 монитор на нашия пазар, но се очаква той да се появи в Европа към края на април на ориентировъчна крана цена от около 600 евро. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.