НР показа необичайни All-in-One PC

“Моноблок” компютрите HP TouchSmart 610 и TouchSmart 9300 Elite Business PC се отличават с лъскав дизайн и оригинална конструкция на стенда, която позволява по-гъвкава от обикновено настройка на положението на устройствата.

По време на специална пресконференция компанията HP демонстрира чифт нови настолни машини от тип "всичко в едно" (All-in-One) или "моноблок", както стават популярни напоследък. Двата нови компютъра са от серията HP TouchSmart, като носят съответно обозначенията TouchSmart 610 и TouchSmart 9300 Elite Business PC, и са снабдени с 23-инчови LCD дисплеи с резолюция 1920х1080 точки.


Работата със сензорен дисплей при стандартното му разположение на бюрото обаче не е много удобна, тъй като през цялото време ръцете "висят" във въздуха, което може да бъде и уморително. За да елиминират този елемент на неудобство конструкторите на компанията са измислили елегантно решение, въплътено в конструкцията на стенда на двата модела, която дава възможност за накланяне на екрана назад под ъгъл до 60 градуса.


НР показа необичайни All-in-One PC

© PCWorld България, pcworld


Като цяло, моделите TouchSmart 610 и TouchSmart 9300 Elite Business PC не се различават съществено един от друг. Първият от тях е ориентиран главно към сегмента на крайните потребители и може да бъде базиран както на AMD, така и на Intel платформа. При него максимално поддържания обем оперативна памет е 16 GB, а дисковото пространство може да бъде в размер до 1 ТВ. Има също DVD устройство, което при желание от страна на потребителя може да бъде заменено и с опционално Blu-ray такова.


НР показа необичайни All-in-One PC

© PCWorld България, pcworld


Освен това TouchSmart 610 е снабден също с 1,3-мегапикселова уеб камера и набор оригинални приложения, адаптирани за работа със сензорен интерфейс, включително клиенти за услугите Hulu, Netflix, Rhapsody и Twitter. Предвидена е и възможност за актуализиране на touch софтуера чрез магазина за приложения TouchSmart Apps Center. Отбелязване заслужава и присъствието на нелошата вградена аудио система Beats Audio.

HP TouchSmart 610


Както показва и наименованието, другият All-in-One модел TouchSmart 9300 Elite Business PC е насочен към бизнес потребителите, включително тези от търговския сегмент, къдео може да потрябва мощен компютър със сензорен дисплей. В този модел липсва аудио системата Beats Audio, затова пък резолюцията на вградената уеб камера е по-голяма – 2 Mpix, като опция се предлага и SSD устройство за съхранение, а в софтуерната окомплектовка има и инструменти за разпознаване на лица.


НР показа необичайни All-in-One PC

© PCWorld България, pcworld


Очаква се HP TouchSmart 610 да излезе на пазара още до края на настоящия месец на ориентировъчна цена от около $900. Моделът HP TouchSmart 9300 Elite Business PC ще е на разположение през май, като засега няма информация за неговата цена. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.