Преносимите компютри на Samsung вече се предлагат и в България

От януари родните потребители могат да избират между седем модела Samsung ноутбуци и нетбуци, чиито предшественици вече са завоювали популярност и множество награди на световните пазари.

Въпреки, че у нас компанията Samsung Electronics е популярна най-вече с телевизори, мобилни телефони, монитори, фотоапарати и видеокамери, битова електроника и компютърни компоненти, по света корейският производител може да се похвали и със значителен дял в сектора на преносимите компютри. След този успех, технологичният гигант изглежда е решил, че е време да стъпи на пазара на преносими компютри и в България - според официалната информация от компанията, от януари в партньорската търговска мрежа на Samsung у нас родните потребители имат възможност да избират между различни категории Samsung ноутбуци и нетбуци, отговарящи на различните предпочитания и навици.


В България Samsung предлага няколко модела нетбуци от сериите N и NF, а от ноутбуците компанията представя тук линиите с обозначения RV, R, RF и SF. Сериите R и RV са за потребители, които ценят мобилността, а за предпочитащите повече забава и мощност на компютъра е предназначена серията RF. Лаптопите с обозначения SF (на снимките е моделът SF310)  пък олицетворяват продукта "за всички, които държат не само на добро техническо представяне на компютъра, но и на стилния дизайн". Всички споменати преносими компютри на Samsung са оборудвани с Intel процесори.


Преносимите компютри на Samsung вече се предлагат и в България

© PCWorld България, pcworld


Мобилните компютри на Samsung могат да се похвалят с множество признания, подчертават още от компанията. Сред тях има устройства, носещи титлата „Продукт на 2009 г." от престижното американско списание Wired, PC World в Китай и Полша. Партньорството с водещи световни продуктови дизайнери донесе на компанията отличия като iF и IDEA Design и златната награда на Good Design 2009. Сервизното обслужване в 78 държави и бързото време за реакция, благодарение на което потребителят получава продукта си обратно за 3 дни, пък е дало основание на потребителите във Великобритания да го поставят на първо място по критерий „удовлетворение за потребителя" в класацията на PC Pro UK.


Преносимите компютри на Samsung вече се предлагат и в България

© PCWorld България, pcworld


Според официалната информация, в цялата производствена концепция е залегнала и грижата за околната среда - Samsung се фокусира върху създаването на по-малки, тънки и олекотени продукти. Новите опаковки на ноутбуците са с 20% по-малки, а при нетбуците с 25% в сравнение с 2009 г., което оказва съществено влияние при преноса на компютрите, в резултат на което намаляват и въглеродните емисии при транспортирането им. Освен това всеки ноутбук има сертификат ENERGY STAR 5, което е атестат, че продуктите са и доста енергоспестяващи решения. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.