Apacer увеличава скоростта на входния клас SSD

Компанията Apacer представи нова “entry-level” серия SSD устройства за съхранение, наречена Pro II Series AS202, при която скоростите на четене и запис достигат съответно 230 MB/s и 180 MB/s.

След като през последните 2-3 месеца Apacer ъпгрейдва няколко от продуктовите си гами, сега в компанията явно са решили, че е ред и на SSD устройствата за съхранение, които според производителя набират все по-голяма популярност дори на масовия пазар въпреки все още значително по-високата цена за мегабайт в сравнение с традиционните HDD.Точно към масовите потребители е насочена и новата SSD серия, наречена Apacer Pro II Series AS202, която се явява пряк наследник на първото поколение Apacer Pro Series SSD A7201. Моделите от тази нова гама се придържат към компактния 2,5-инчов формат и включват варианти с капацитети 32 GB, 64 GB, 128 GB и 256 GB. И въпреки, че те са позиционирани като продукти от входен клас ("entry-level") с ниски цени (които обаче засега от компанията не уточняват), Apacer Pro II Series AS202 SSD устройствата се отличават с доста по-високи от досега скорости на информационен трансфер, постигнати благодарение на опростената структура на клетките флаш памет. Скоростите се различават за SSD моделите с различен капацитет - 32 GB моделите работят на 210/60 MB/s, съответно при четене/запис, 64 GB устройствата постигат 210/110 MB/s, а най-високо е бързодействието на моделите със 128 и 256 GB капацитет, постигащи скорости 230 и 180 MB/s.

Apacer Pro II Series AS202 SSD


Освен увеличените скорости, новите SSD продукти на Apacer идват с поддръжка за TRIM и 14/28-bit ECC, отличават се само с 0.6W консумация в неактивен (idle) режим и се предлагат с 2-годишна гаранция. Повече информация за Apacer Pro II Series AS202 SSD устройствата може да се намери и на официалния сайт на производителя, а подробности за цените и наличието на въпросните SSD изделия у нас може да се търсят при местните дистрибутори Диджи Електроникс, Поликомп и Вали Компютърс. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.