Една камара таблети от Asus

Asus  не се стърпя и малко преди откриването на световното изложение за потребителска електроника CES 2011 представи четири таблета, реализирани в различен форм-фактор. Три от тях работят под управлението на OS Android 3.0 а още един ще работи под Windows 7.
Една камара таблети от Asus

© PCWorld България, pcworld


Както се предполагаше, сред устройствата присъства модел с QWERTY клавиатура -  Asus Eee Slider Pad.  Устройството е базирано на хардуерната платформа  Nvidia Tegra 2 с двуядрен процесор и е снабдено с капацитивен  10,1 инчов IPS дисплей с резолюция 1280х800 точки и две камери – 5-мегапикселна със светкавица и 1,2 Мп за видеоразговори. Като опция се предлага 3G модул.Asus Eee Slider Pad  е снабден с HDMI и USB конектори. Дебелината на таблета е по-малка от 13 мм, като цяло устройството тежи почти килограм. В зависимост от конфигурацията, в САЩ моделът ще струва от $500 до $800. На пазара той ще се появи в края на пролетта.


Таблетът  Asus Eee Pad Transformer прилича на предишния модел, но притежава сваляща се клавиатура и miniHDMI порт. Времето за автономна работа на устройството е 8 часа, но при включване на клавиатура със собствено захранване, този показател се увеличава двойно.Една камара таблети от Asus

© PCWorld България, pcworldЕдна камара таблети от Asus

© PCWorld България, pcworld


Eee Pad Transformer е планиран за април. В зависимост от конфигурацията той ще може да бъде купен за $400—700.


Asus Eee Pad MeMO е получил 7,1 инчов капацитивен дисплей с резолюция 1024х600 точки, нов двуядрен процесор Qualcomm 8260 с честота 1,2 GHz и порт microHDMI. Производителят е включил в комплекта и специален стилус. Устройството е снабдено с две камери – 5 Мп с възможност за запис на HD видео (1080р) и 1 Мп за видеоразговори.
Една камара таблети от Asus

© PCWorld България, pcworld


Продажбите на Eee Pad MeMO ще започнат през юни. Предполагаемата цена на таблета ще е между $500 и $700.


Моделът Asus Eee Slate EP121 може да се похвали с 12,1 инчов IPS дисплей с резолюция 1280х800 точки. Таблетът използва процесор  Intel Core i5, може да бъде снабден с оперативна памет от 2 до 4 гигабайта и SSD диск с капацитет 32 или 64 GB. Устройството е снабдено с 2 Мп камера, слот за карти памет, два USB порта, miniHDMI порт, Wi-Fi и Bluetooth 3.0 модули и дигитайзър на Wacom  във вид на стилус. Предвидено е включване на безжична външна клавиатура.Една камара таблети от Asus

© PCWorld България, pcworldЕдна камара таблети от Asus

© PCWorld България, pcworld


Eee Slate EP121 тежи около 1,2 кг, а дебелината му е 17 мм. Той работи под управлението на OS Windows 7 Home Premium,  a времето за автономна работа достига 4-5 часа. Таблетът се очаква на пазара през първото тримесечие на 2011 г., цената ще е от $1000 до $1100 в зависимост от оперативната памет и SSD.


Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.