Asus създаде аналог на игровия контролер Kinect

Компаниите Asus и PrimeSense  обявиха, че в скоро време ще пуснат аналог на контролера Kinect, само че не са Xbox 360, а за компютри и телевизори. Устройството с название WAVI Xtion позволява с помощта на движения на тялото не само да се играят компютърни игри, но и да се управляват мултимедийните функции на РС-то, както и да се сърфира в Интернет.

На практика Asus WAVI Xtion се състои от две устройства – контролерът за движения Xtion  и два безжични предавателя WAVI. Един от тях се свързва с компютъра, а другият – с телевизора, редом с който може да се постави и Xtion.  По този начин, приложенията стартирани на компютъра (например игри), могат да се управляват и ако се намирате пред телевизора.Asus създаде аналог на игровия контролер Kinect

© PCWorld България, pcworld


Asus и PrimeSense  обещават в най-скоро време да пуснат инструменти за разработчици, с помощта на които те да създават приложения с поддръжка на WAVI Xtion.  Тези програми ще могат да се публикуват в специално създаден за целта онлайн магазин. Очаква се, че контролерът ще бъде представен официално през второто тримесечие на тази година.

Израелската компания PrimeSense  е разработчик на технология за управление с помощта на движения на тялото, която се използва в и контролера Microsoft Kinect. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.