Acer, Asus и Lenovo ще борят MacBook Air с обновени Sandy Bridge лаптопи

За първото тримесечие на новата година големите РС производители готвят нова вълна ултратънки и компактни ноутбуци, призвани да конкурират “законодателя” Apple MacBook Air.

Въпреки, че ултратънкият лаптоп MacBook Air е на пазара вече от доста време насам, машината на Apple продължава да е източник на вдъхновение, еталон за подражание и предизвикателство за останалите големи производители на мобилни компютри.

По всичко личи, че тази тенденция ще продължи и през новата година, за която поне три големи компании - Acer, Asus и Lenovo – подготвят ново поколение ултратънки ноутбуци, призвани да конкурират Apple MacBook Air.


Очаква се през първото тримесечие на 2011 г. трите компании да пуснат на пазара по няколко 13,3- и 14-инчови представители на "ultrathin" категорията, но за разлика от лаптопа на Apple, техните ще бъдат базирани на най-новата мобилна платформа Huron River на Intel и процесорите от следващо поколение Sandy Bridge. Като се има предвид, че най-прясната итерация на MacBook Air е базирана на CPU чипове Core 2 Duo, конкурентните предложения на Acer, Asus и Lenovo вероятно ще имат предимство поне по отношение на производителността. Дали ще успеят да прескочат високо поставената от Apple летва по отношение на дизайна и размерите обаче тепърва предстои да се види ... както и дали Apple ще се задоволи само да наблюдава цялата тази работа или ще предложи нещо още по-модерно като изпълнение. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.