MSI ще “съживи” таблетите си по време на CES 2011

Според предварителна информация от производителя, MSI готви няколко Windows 7-базирани таблета за първото тримесечие на 2011 г, и Android модели – за през второто.

Тайванската компания MSI показа първия си таблет WindPad 100 още преди месеци с обещанието да го предложи на пазара преди края на завършващата вече година, но по някаква причина плановете на производителя се промениха и това така и не се случи. Нова информация от компанията обаче гласи, че MSI възнамерява да навакса този си пропуск през първите месеци на 2011 г. като по време на изложението за потребителска електроника CES 2011 в началото на януари ще покаже и на практика, какво точно ни е приготвила.

А става ясно, че компанията готви няколко Windows 7-базирани таблета, които трябва да се появят на пазара през първото тримесечие на следващата година (и по-точно януари или февруари), и още WindPad модели, но с OS Android, планирани за пускане в периода април-юни 2011 г.Засега няма много информация за точните характеристики на въпросните устройства, но се предполага, че Windows 7-базираните WindPad-и ще имат 10,1-инчови сензорни екрани с резолюция 1280х800 точки, модерни Intel Atom процесори (вероятно на платформата Intel Oak Trail), 2GB RAM памет, WiFi комуникации, слот за SD/SDHC карти, mini-HDMI конектор и най-малко един USB порт.MSI ще “съживи” таблетите си по време на CES 2011

© PCWorld България, pcworld


През април или май пък се очаква MSI да пусна на пазара оборудвани с Tegra 2 платформата WindPad таблети (при останали характеристики, сходни с тези на Windows моделите), които ще работят под управлението на Android версия Honeycomb.

Повече подробности и по-точни характеристики от MSI обещават по време на CES 2011, т.е. след около три седмици. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.